Ден 6: Поне 2-ма ранени след сблъсъци пред МС

Снимка: Infomreja.bg

Броят на протестиращите се увеличава с всеки ден

Шести пореден протест в столицата. Гражданите искат оставката на премиера Борисов, управляващите и главния прокурор Иван Гешев.

Броят на протестиращите се увеличава с всеки ден.

Отново шествие в центъра на столицата с последна цел – Министерски съвет, даде начало на днешния протест, който около 4 часа след 18 ч. протичаше без напрежение.

Напрежението обаче рязко ескалира. Протестиращи имаха физически и словесен конфликт с униформени.

Няколко души се качиха по бившия Партиен дом и опънаха транспарант с надпис „Продава се“.

Малко след като те слязоха под виковете „Българи, юнаци!“, полетяха множество бутилки по полицаите. Двама души са пострадали.

Полицаите с щитове и каски застанаха пред протестиращи, които хвърляха и бомбички по тях.

Организаторите на протеста застанаха пред полицаите, за да спре множеството да хвърля бутилки и бомбички. Счупиха се и стъкла по вратата на бившия Партиен дом, съобщава Петър Нанев от бТВ, който е на мястото на събитието.

Дръпнете се назад, предупреждаваха по микрофон граждани. Протестът не е срещу полицаите, а срещу тези горе, не създавайте удоволствие на мафията, чуваха се призиви.

Служители на СДВР са ангажирани с охраната на протеста в центъра на София. Отново в първите редици са полицаите с жилетки „Антиконфликт“- ясно послание, че целта им е опазването на обществения ред и на сигурността за гражданите.
Във връзка с постъпили данни за евентуално участие на провокатори, отново призоваваме гражданите да не позволяват да бъдат въвлечени в действия, които биха навредили на мирното изразяване на убежденията им и на демокрацията, призоваха по-рано през деня от МВР.

През последните два протеста нямаше информация за ранени полицаи или граждани, днес обаче се появиха съобщения в пространството, че „ще се лее кръв“.

Протестът в столицата завърши с химна. Граждани отново събраха празни бутилки, изхвърлени на булеварда.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: бТВ
Снимка: бТВ
Снимка: бТВ
Снимка: бТВ

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK