Розалина Кьосева е с най-тежката постоянна мярка „задържане под стража“ (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Розалина Кьосева е с най-тежката мярка „задържане под стража“.

След 5-часово разглеждане на мярката на младата дознателка, съдът постанови тя да остане за постоянно в ареста.

Нейният баща – Георги Кьосев, дойде в началото на мярката около 15 ч. днес, но видимо разстроен отказа коментар пред журналисти, както писа ИНФОМРЕЖА.

Розалина също запази мълчание, а мярката се гледаше при закрити врати.

Розалина е подсъдима за 4 престъпления, основани около това, че в качеството си на разследващ полицай към Първо районно управление в Благоевград е изнасяла информация на криминалния контингент – свързвайки се с затворника Владо Боклука, който в момента излежава наказанието си в Бобовдолския затвор.

Не с користни, а по-скоро любовни цели Розалина е съдействала на Владо, задържан след акция на МВР като участник в престъпна група за разпространение на наркотици.

Както стана ясно вчера от говорителя на Главната прокуратура Румяна Арнаудова – Розалина е действала заедно с Боклука от 2016 насам, тоест от времето на неговото задържане.

Тя е помагала на подсъдимия тогава да избегне задържане по европейска заповед, помагала му е в укриването, а при задържането и излежаването на присъдата е оперирала с информация, която давала на Боклука, който заплашвал съдии, надзиратели и разследващи.

Първоначално настанен при по-лек режим в затворническите общежития в Кремиковци, Болкука е преместен в Централния софийски затвор, а по-късно със съдействието на Розлаина, отива в Бобов дол. Затворникът трябва да излезе през септември тази година.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK