Бойко Борисов идва за първата киноложка изложба в Благоевград

снимки: Клуб за българско овчарско куче - Благоевград

Специализирана изложба за Българско овчарско куче А-САС органзират за първи път в Благоевград. Ще участват около 100 кучета от цялата страна. Градът домакин ще бъде представен с 15 овчарки на трима собственици. От съседния Симитли до момента е потвърдено участието на две кучета.

Разлог, който е с традиции в киноложките изложби, също ще има свои представители в първото издание. 

Специализираната изложба ще бъде в събота на парковите площи до ЮЗУ “Неофит Рилски”. Откриването е от 10 ч., а записването за участие ще започне час по-рано. Таксата е 10 лв. за първо куче, 7 лв.  – за второ, 5 лв. – за трето и всяко следващо куче на един и същи собственик.

Съдийството е поверено на Аврам Петков, Ганчо Ганчев и Диана Кирилова.

Очаква се атрактивното събитие да уважи и премиерът Бойко Борисов, известен със страстта си към тази порода кучета. Овчарката на министър-председателя стана № 1 на международната киноложка изложба в Бургас това лято.

Идеята за изложбата в Благоевград е на местния клуб за българско овчарско куче /БОК/, организирана със съдействието на Българския киноложки клуб за българско овчарско куче, Българския републикански киноложки съюз и Световния киноложки алианц.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK