Гласът на младите: Обичаме Разлог!

Снимки: ГЕРБ-Разлог

Красимир Герчев: Битка ли е за мен политиката? По-скоро състезание на идеи, на програми, на личности, на мислене

На 14-и октомври малката зала на читалището в Разлог се изпълни с млади хора – зрелостници, спортисти, работещи. За да ни чуят. И ние да ги чуем.

В неформална среда, равноправно – с подхвърляне на топка към случайно и неслучайно избран участник, в срещата проведохме диалог с младите за правото на свободен избор, за демократичния вот. И за Разлог. За света, в който живеем. За годините, които ни очакват.

Медиатори на срещата бяха младите кандидат-съветници на ПП ГЕРБ Мария Крънчева, Николай Сливков, Атанасия Спасова и преподавателката по история и английски език Соня Крънчева.

Топката беше в Соня: „Като учител винаги съм отстоявала максимата: Бъди активен! От нас зависи много. Лесно е отстрани да критикуваш, трудно е да го направиш. Да го направим!“.

Николай Сливков е познато лице с благотворителните идеи за хората в неравностойно положение. Неговите инициативи „Бъди човек: подари коледна/великденска вечеря на възрастен човек“ заразиха много млади хора. Ники е с огромно сърце и талант да реализира мечтите си. Влиза в политиката, защото вярва в екипа.

Най-младият кандидат-съветник Мария Крънчева се зарича да бъде гласът на младите, проводник на техните идеи в управлението на община Разлог.

Атанасия е магистър по горско стопанство, инженер, и може да бъде полезна с експертизата си в толкова важния отрасъл.

И топката – се върна при мен – Красимир Герчев, но я подхвърлих смело и към другите участници в срещата Кирил Калоянов, Николай Колчев, д-р Мария Копанарова, Петър Попов и специалния гост на срещата - народния представител д-р Емил Тончев.

Даниела Германска хвана топката от тяхно име и пожела на младите да са смели и активни.

И топката е в мен... (б. ред. – Герчев).

Радвам се, че младите ме познават и се развълнувах, че станаха на крака и ме посрещнаха с аплодисменти и с любимата ми песен на AC/DC.

И първата реплика на Елвина Малинова – рентгенов лаборант, беше благодарност. За красивия град, за красивите детски градини и училища, за всичко, което е направено в болницата, за парковете, спортните и детски площадки, за направеното в селата.

На въпрос какво ще направя за младите отговорих – всичко, което е по силите на един кмет.

На първо място: интерактивни кабинети в училище, специална съвместна програма на училището, общината и родителите, стимулиране на нови модели на преподаване, привличане на млади специалисти, нови спортни площадки, велосипедни алеи, игрища, замисляме отдавна да се проектира и изгради дом на младите със специфични и отговарящи на техните търсения компютърни зали, зали за различни занимания по интереси и много други.

Аз имам също към вас, младите, изискване и молба. Вярвайте в своето семейство, съветвайте се със своите родители, защото са най-добрите ви приятели. Работете, учете, инвестирайте в духа си, пътувайте, но обичайте родния си дом и община и се върнете, защото община Разлог има нужда от специалисти, особено от лекари, медицински сестри, учители, инженери.

В администрацията в Община Разлог работят много млади хора, отдадени и посветили свободното си време дори, защото понякога се налага да се работят часове – до тъмно, за да се направи един проект, да се отчете и да се спазват срокове. И да се реализира поредна красива жилищна сграда, улица, площадка...

Топката поеха младите хора: Какво ме кара да се усмихвам? – Внучката ми Ирина.

Какво е за мен родът и семейството?- Като потомък на носителя на Самарското знаме, като потомък на бежанци от Егейска Македония, събрали мъката си и покъщнината набързо, за да останат българи, като израснал в семейство на добри хора, майка – учителка и баща – инженер, вярвам, че родът е основата на всеки човек. Е, имах баба, която ме изпитваше до 7-и клас и следеше дали съм се подготвил, когато като всички вас понякога и аз не слушах.

Битка ли е за мен политиката? – По-скоро състезание на идеи, на програми, на личности, на мислене. И е мощно оръжие да се реализират мащабни проекти за много хора, да се променя градската среда, инфраструктурата, парковете, училищата, да се привличат инвеститори... да се променя живота към по- добро. Ние сме свободни хора, политиката е избор на свободните хора. За мен политиката е възможност да реализирам още много мечти за община Разлог.

Каква е най-голямата ми радост? – Първата ми най-голяма радост е съпругата ми Ирина, след това - синът ми, Константина и внучката ми. Пожелавам на всички да изживеете радостта да обичате силно.

Срещата с младите се превърна в топъл и човешки разговор за човешките ценности. Подадох топката на Соня, а тя – на младите. Да напишат своето послание до мен. И започнаха с:

- Ти си! 

И продължиха: 

- Ние обичаме Разлог! С теб сме, Краси!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK