Бойко Борисов: Държавата никога не е била в по-добро състояние

Снимки: ГЕРБ

Нямаме нито една област, в която държавата да е в по-добро състояние отсега. БВП нараства, външният дълг намалява, увеличава се износът, непрекъснато се строят заводи, пътища, както и се повишават доходите. Ние можем да гарантираме на Европа инфраструктура, доходи и най-вече опазване на външната граница. Много усилия влагаме и се справяме добре, неслучайно в Европа ни дават за пример. Кандидатите, избрани от тази листа, ще бъдат дисциплинирани, обединени и ще изпълняват общите решения на ЕНП. Всички ще подкрепят Манфред Вебер за председател на ЕК.

Това заяви председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов пред над 14 000 души по време на централното предизборно събитие на ГЕРБ, което се проведе в столичната зала „Арена Армеец“. Специално за националния форум на ГЕРБ в София пристигна водещият кандидат на ЕНП за председател на ЕК.

„Много добри неща правим, но това веднага се приема за даденост. Навремето не е имало нито паркове, нито фонтани, нито метро, а сега всичко това е направено. Все още обаче има недоволни и затова всеки ден трябва да се доказваме. Имаме още много енергия да си изкараме мандата и местните избори“, коментира председателят на ГЕРБ. Той благодари на всички партии, подкрепили листата на ГЕРБ и допълни, че именно те са истинските десни, а останалите са помагачи на БСП.

Бойко Борисов предупреди, че идния четвъртък или петък очаква нова манипулация от политическите опоненти на ГЕРБ в стил „Костинброд“ – пълна лъжа. В тази връзка председателят на ГЕРБ призова структурите да бъдат максимално концентрирани. „Удариха ни лошо. Направихме си промените, извлякохме си поуките, но партията се вдигна, върна се духът на ГЕРБ. Това БСП ги плаши“, отбеляза той и допълни, че на предизборния дебат между ГЕРБ и БСП ясно се е проличало колко голяма е резликата между водачите на двете партии. „Една злобна, гневна, другата – умна, компетентна информирана“, уточни Борисов.

„Кохезионната политика е единственият шанс за развитие на Западните Балкани и държавите от Източна Европа. Точно тя трябва да ни е приоритет. Важно е, защото освен автомагистралите „Струма“, „Тракия“, „Марица“ и „Люлин“, сме обещали на българите и „Хемус“, както и пътят от Враца към Монтана. За Шенген няма да напомням – не че ни е важно, но е обидно, защото ние се справяме много по-добре от други държави“, каза още министър-председателят.

Бойко Борисов бе категоричен, че не е работа на нито една от властите и държавните институции да се бърка в работата на съдебната система. „Има ясно разписани правила – съдиите си избират съдиите, прокурорите – прокурорите, затова е ВСС. Законовите промени стават в парламента и не се меси нито кметът на София, нито премиерът, нито президентът“, обясни премиерът.

„Министър-председателят Борисов вече 10 години гради имиджа на България, на която Европа има доверие. Ние пазим външната ни граница на Съюза както никой друг. На тези избори отново вярвам, че всеки ще даде най-доброто от себе си, за да покажем, че с премиера Бойко Борисов и ГЕРБ България следва непоколебимо европейския си път на развитие. Да, не сме идеални, работим, грешим, но и бързо поправяме грешките си. Грижим се за всяко населено място. Ще покажем, че с труд, реалистични ангажименти и конкретни идеи ще продължим да работим за по-добър жизнен стандарт и развити региони, за Европа, която закриля и два перспективи“, посочи водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел.

Тя се обърна и към кандидата за председател на ЕК Манфред Вебер с думите: „Скъпи, Манфред, познаваш силата на премира Борисов и делегацията на ГЕРБ в ЕП. Годините ни съвместна работа са показали, че можеш да разчиташ на сплотен, силен, знаещ и можещ отбор. Всеки един е доказал се професионалист и българин, работил и имащ още много да даде на Европа и България“.

„Кaто председател на ЕК първото нещо, за което ще работя – България да стане пълноправен член на Шенгенското пространство. Следващите страници на Европа ще бъдат инвестиции за подобряване на инфраструктурата на всяка точка, на дигитализацията. Благодаря на Мария Габриел води европейската политика към развитие на технологиите и участие на младежите“, посочи водещият кандидат на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер.

„Аз имам записана една моя мечта, Европа да стане континент, където никой да не напуска държавата си и да търси препитание другаде. Издигаме лозунга за Европа на равнопоставени свои граждани. Европа на равенството“, отбеляза Вебер. По думите му през последните 5 години гласът на България се чуваше ясно в ЕП от Емил Радев, Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Мария Габриел, Ева Майдел и всички, които бяха в делегацията на ГЕРБ.

„Благодарение на тези хора България я уважават в ЕП. Бойко Борисов води България уверено в Европа за повече сигурност и благоденствие“, каза Вебер в заключение.

„Само когато сме заедно – можем да постигнем всички успехи. Държавата е в отлично състояние и в основата на всичко това стои правителството начело с премиера Борисов, което успява непрекъснато да генерира допълнителен финансов ресурс, който да разпределя на нуждаещите се сектори или региони. Благодаря на СДС и останалите партии, с които подписахме споразумения за политическо партьорство – за това, че няма да допуснем разпиляване на десните гласове в България на вота. Уверен съм, че европейското развитие на България ще продължи, като за целта е нужно гражданите да гласуват за ГЕРБ с номер 12 в бюлетината на 26 май“, обърна се към хилядите в залата зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов.

„Искам Европа да бъде по-дръзка, да се мери във всичко с нашите глобални приятели. Недейте да слушате тези, които ни обясняват, че Европа е стара, и е загубила хъс. Докато Европа има дръзка цел, докато Европа се развива, тя е млада. Имаше времена не много отдавна, когато в България имаше разруха, когато не се създаваше нищо ново, а изграденото се разграбваше. Сега е време да се гради и надгражда България. Доверието е тази тънка нишка, която свързва гражданина и държавата, ако тя се скъса, не сме държавници, а самозванци. Днес трябва да бъдем по-добри, отколкото сме били вчера“, каза вицепремиерът Томислав Дончев.

„Само за 5 години БВП е нараснал с 40 на 100. Положителна тенденция се наблюдава, спрямо предходното четвъртмесечие. Предвидихме увеличение на минималната работна заплата на 650 лв. и стриктно работим за това. Предложихме мерки за връщане на деца в училище, само за две години върнахме 42 хил. деца. До края на 2021 ще се работи само на последните 82 км. от Велико Търново до Търговище“, изтъкна финансовият министър Владислав Горанов. Според него използването на лъжата в политиката не е помогнало на никого. „Това е престъпление срещу поколенията. Алтернатива има, но тя не е по-добра от ГЕРБ“, допълни Горанов.

Ние заставаме пред хората на фона на свършената работа. На нашия фон има и грешки и пропуски. Всеки, който работи може да го разбере. Това са всекидневни усилия, от които не се става герой, просто си вършим работата. Подложени сме на агресивни атаки от нашите опоненти, защото не могат да признаят, че е направено. Голяма група депутати от ГЕРБ и СДС означава силна защита на българските проекти. Решения, които променят живота ни“, заяви на свой ред кметът на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов коментира, че ПП ГЕРБ е длъжна да спечели изборите не защото досега партията няма загуба на вот, а защото тези избори са изключително важни и не бива да бъдат загубени заради бъдещето на Европа, заради България, заради българските региони. “Без европейската солидарност и подкрепа ние нямаше как да решим натрупаните дългогодишни проблеми, свързани с инфраструктурата“, каза още Николов.

„Изправени сме пред избори, които ще спечелим, защото имаме прекрасна листа, с еврокомисар, петима евродепутати, които показаха на Европа как да работи. Благодаря на г-н Борисов, че благодарение на него се обединиха двете политически сили ГЕРБ и СДС“, отбеляза председателят на СДС, Румен Христов.

 

КОМЕНТАРИ

Георгив22:46 - 19.05.2019
Вярно е, че държавата е добре , ами обикновените хора дали са добре?
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK