Божидар Димитров ще съди Миленко Неделовски: Който посяга на надгробен паметник, не е човек

Божидар Димитров, снимка: Infomreja.bg

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров обяви, че ще съди „с голямо удоволствие“ македонския журналист Миленко Неделовски за поругаването на Каймакчалан. 

„Присъдата ще бъде изпълнена от местните българи, от Динковците в Скопие“, коментира в ефира на Нова телевизия Димитров. Директорът на НИМ подчерта, че всяка държава има право на военни гробища и паметници на територията на страната, на която са загинали и погребани военните.

Според Димитров, Миленко Неделковски смята, че ще спечели дивиденти и повече зрители, „ако се напъне и се направи по католик и от папата“. 

„Македонците не са измислени още, когато е била тази битка на Каймакчалан. Там се бият българи срещу сърби, французи и гърци“, заяви проф. Димитров.

Директорът на музея има задължението да се грижи за българското културно-историческо наследство на територията на България и за етническите ни общности в чужбина. 

Македония е българска етническа област и винаги ще бъде такава, категоричен е Димитров.

Той сподели, че бащата на Миленко Неделковски също е демонстриралподобно отношение към българите. Божидар Димитров разказа, че преди 7-8 години бащата на журналиста е хвърлил димна бомба на местни българи, които се събрали да учредяват поредна българска организация.

„Той беше хванат, осъден от тамошните българи. Двама мои приятели малко го поначупиха, изпълниха присъдата“, коментира Димитров.

Димитров е категоричен, че „човек, който посяга на надгробен паметник, не е човек“. 

„Македония и македонската нация са една пълна измислица“, отсече Божидар Димитров Димитров. По думите му, отказвайки се от антибългарската основа, върху която е била изградена македонската нация, тя свършва. Затова македонците са принудени да правят такива неща, смята директорът на музея.

Димитров е категоричен, че не бива да се съгласяваме с приемането на Македония в ЕС и НАТО. Това означава, че се съгласяваме с техните тези и исканията им България да си промени учебниците. В ЕС и НАТО се приема една страна, само ако няма проблем със съседите, заключи Димитров. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK