Националният предизборен щаб на ГЕРБ с първо заседание

Снимка: ГЕРБ

ГЕРБ проведе първо заседание на Националния предизборен щаб на партията за предстоящите европейски и местни избори през 2019 година.

По време на заседанието беше утвърдена структурата на Националния предизборен щаб, който ще се ръководи от заместник-председателя на партията и председател на парламентарната група на ГЕРБ, Цветан Цветанов.

В периода 7 – 11 януари 2019 г. Националният предизборен щаб трябва да изработи методическите указания, хронограмата и организационната подготовка за сформиране на областните и общинските предизборни щабове за двата избора, беше решено на срещата. Утвърждаването на щабовете ще приключи до 20 януари.

На днешното заседание Националният предизборен щаб обсъди и сроковете за провеждане на събрания за номиниране на кандидати за евродепутати и организационната подготовка за кампанията за европейските избори. Номинационните събрания трябва да се проведат и да приключат до 20 февруари.

На 20 януари 2019 г. ГЕРБ ще проведе национална предизборна среща в София. По време на форума Националният предизборен щаб ще представи всички мероприятия и организационни дейности, които трябва да извършат общинските, областните и националният предизборни щабове на ГЕРБ.

Във форума ще вземат участие членовете на Изпълнителната и Контролната комисии на партията, народните представители, евродепутатите, членовете на областните и общинските ръководства, кметовете и представители на Общинските съвети, избрани с листата на ГЕРБ. В срещата ще се включат и министрите от квотата на партията.

По време на Националната предизборна среща ще бъде обявена и инициативата за провеждане на Национален граждански диалог по основните секторни политики във всичките 29 области на страната. Гражданският диалог ще е под мотото „Европа в нашия дом“ и ще се проведе в периода от месец февруари до април тази година.

По време на днешното си заседание Националният предизборен щаб на ГЕРБ разгледа и цялата хронограма за събитията на партията до 15 декември 2019 година. През следващата седмица щабът на ГЕРБ ще заседава отново.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK