Цветанов за рокадата в ГЕРБ-Благоевград: Идеята не е отскоро. Искаме допълнителен импулс и по-високи изборни резултати

Снимки: ГЕРБ

На ключовите догодина европейски и местни избори е важно да работим в екип. Само това ще ни гарантира успех. С тези думи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов се обърна към новото общинско ръководство и актива на ГЕРБ-Благоевград. Те се срещнаха в общинския офис на ГЕРБ в Благоевград.

Цветан Цветанов подчерта, че идеята за промяна на общинския ръководител на ГЕРБ-Благоевград не е отскоро, като целта е така да се даде допълнителен импулс в структурата и да се постигнат по-високи изборни резултати. Той уточни, че няма възражения към работата на досегашния ръководител Йордан Андонов, който през годините е показал добри резултати.

Пред  актива на партията Цветан Цветанов коментира актуалната политическа обстановка в страната и най-важните акценти в работата на ГЕРБ. По думите му вътрешната и външната политика на правителството на Бойко Борисов са в интерес на гражданите и гарантират стабилността и сигурността в целия регион.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира пред актива на партията, че БСП нямат никакво основание за вот на недоверие и че използват едни от най-чувствителните теми в обществото само за конфронтиране. „Друга тема, по която БСП също искат да създадат противопоставяне, е социалната политика на правителството. БСП не казват, че към 2016 г.  помощите за деца с увреждания са били 240 лв. месечно, а сега увеличението за деца с над 90 %  увреждания е с над 900 лв. Около 26 хил. са децата с увреждания и парите за тях сега са много повече”, съобщи Цветанов.

Той бе категоричен , че трябва да се извърши реформата в ТЕЛК. „Според статистиката 15% от населението в България е с пенсии от ТЕЛК. За Европейския съюз средният процент е  1,5/ 2 % . Това навежда на мисълта, че е възможно да има злоупотреби”, смята Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов подчерта, че най-младият евродепутат Андрей Новаков е успял да изгради висок авторитет пред Бюджетната комисия в ЕП и участва в изключително важния дебат за Новия програмен период. „Това, което България успя да направи, е да постигне 8% повече за кохезионна политика, което се равнява на приблизително 2 млрд. лева  финансова помощ”, каза Цветанов. Според него единна и силна Европа е важна за нас, защото това гарантира европейска солидарност.

Новият общински  ръководител Бисер Михайлов заяви, че заедно с новото ръководство ще работи за постигане на нови изборни победи и че ръководството ще e достъпно и открито при вземането на решения. Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева подчерта, че за ГЕРБ работата в екип, съвместно с представителите на кварталните и съсловните организации,  винаги е била важна и ще продължи така и занапред.

„Само когато сме сред хората ще знаем тяхното мнение, техните проблеми и ще им бъдем полезни, а това винаги е било най-важно за ГЕРБ”, каза Даниела Савеклиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK