Бой между охранители в благоевградско предприятие, един задържан заради преработена пушка

снимка: panoramio.com, архив

35-годишен охранител е задържан в ареста на благоевградската полиция заради притежание на преработена въздушна пушка, съобщи БГНЕС. Задържането на 35-годишния Станислав Г. е предшествано от скандал между охранители в благоевградското текстилно предприятие „Струматекс”, който впоследствие пререснал в побой, нанесен от неизвестни засега извършители. Три патрулки на благоевградската полиция се отзоваха към 22.30 ч. снощи на сигнала за боя пред портала на „Струматекс”.

Към 19 часа снощи Станислав Г, охранител на смяна бил ухапан по ръката в района на предприятието от бездомно куче. След като раната му била обработена в благоевградската болница и му е направена противобясна ваксина, той се върнал на работа. В стаята на охраната Станислав и колегата му започнали да пият. По едно време последният приканил Станислав да си отиде вкъщи, тъй като пострадал от ухапването на псето. Станислав категорично отказал да си ходи, след което двамата се скарали.

Станислав заплашил колегата си, че има пушка, а той от своя страна се обадил на синовете си, че ще го стрелят. Станислав от своя трана пък звъннал на шефа на охраната Росен Тренчев. Когато последният пристигнал в предприятието, от лек автомобил изскочили синовете и приятели на първия охранител, който ги бил извикал. Те започнали да налагат където сварят както Станислав, така и 41-годишния Тренчев. Докато пристигне полицията, биячите избягали.

В благоевградската болница са потърсили помощ Тренчев и Станислав, които са контузни рани по лицата от побоя. След преглед и двамата са освободени за домашно лечение. При последвалото изясняване на причините за скандала, полицаите задържали Станислав Г. за 24 часа, тъй като за иззетата му въздушната пушка имало съмнения, че е преработвана.

Престои експертиза на иззетото оръжие. Работата по изясняването на инцидента от полицията продължава. Преди три години „Струматекс” на бизнесмена Тодор Андонов спечели последния от няколко поредни конкурса за ушиване униформите на българските полицаи. „Струматекс” е шила униформи и на германската и австрийската полиция и пожарни. Затова в Благоевград Андонов е известен с прозвището „Шивачът на полицията”.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK