Богдан Боцев, Тома Томов и Николай Бошкилов проведоха обща приемна в Кресна

Снимка: Infomreja.bg

Обща приемна проведоха вчера в Кресна народните представители от "БСП за България" в 1-ви Многомандатен избирателен район - Благоевград, Богдан Боцев, Тома Томов и Николай Бошкилов.

Три основни проблема поставиха по време на приемната хората в община Кресна. Първият от тях е свързан с бившето военно поделение.

"Община Кресна е поискала военното поделение от Министерството на отбраната, тъй като то от години е неизползваемо, но е получила отказ", обясни Богдан Боцев. В общината има инвеститорски интерес към терени от бившето поделение, но нищо не може да се реализира ако то не бъде предоставено за стопанисване на местната власт", поясни Боцев.

Намерението на общинското ръководство е една част от терена да бъде предоставен на инвеститори, които вече са заявили такъв интерес, а другата част да се използва за изграждане на бази за социални услуги.

"В това отношение община Гоце Делчев има много добър опит, който може да бъде използван и в Кресна. С колегите поехме ангажимента да разговаряме с министъра на отбраната по този въпрос, за да се намери решение", каза Богдан Боцев.

Вторият важен въпрос, поставен по време на приемната, е свързан с недостатъчния щат на Полицейския участък в Кресна. "Полицаи има само през деня, а през нощта няма полицейско присъствие, което наистина е голям проблем за хората. С колегите ми ще поставим този въпрос пред началника на ОДМВР-Благоевград и вярвам, че ще успеем да намерим вариант", категоричен бе Богдан Боцев.

По време на приемната бе поставен и въпрос, касаещ безопасността на пътя за Кулата, който минава през Кресна. Отпуснати са 400 000 лв. за маркировка, пътни неравности, ограничаващи скоростта и сигнализация.

"За съжаление с тези средства са поставени само няколко пътни знака и 2 неравности на пътя за ограничаване на скоростта. Важно е да се вземат всички възможни мерки за осигуряване на безопасността на пътя, тъй като това е много натоварен път, рисков, с висока концентрация на ПТП", подчерта Богдан Боцев и допълни, че по този проблем ще се проведат разговори с ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура".

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK