Отворени врати на УНСС в две от гимназиите в Гоце Делчев

Снимка: НПГ

Днес дванадесетокласниците от НПГ "Димитър Талев" имаха среща с преподаватели от УНСС, представени от депутата Богдан Боцев, с които обсъдиха възможностите за развитие, които предлага обучението в УНСС - София.

Сред гостите преподаватели от УНСС бе и неврокопчанинът доцент Тагарев, който представи специалностите и възможностите за добро обучение и кариера пред завършващите средното си образование след по- малко от месец ученици.  

Изключително любопитна и преобладаваща с много въпроси, зададени от абитуриентите, протече срещата.

Доц. Тагарев и колегите му останаха впечатлени от успехите на възпитаниците на НПГ на национално ниво и завоюваните призови на олимпиадите по счетоводство и статистика.

Преподаватели и абитуриенти коментираха, че едни от най-успешните студенти в престижния университет са бивши ученици от НПГ и на които е предложена академична кариера в рамките на университета.

Срещите с преподавателите от УНСС в двете гимназии в Гоце Делчев бяха осъществени благодарение на депутата Богдан Боцев, който заяви следното:

„УНСС днес имаше „Ден на отворените врати“ в две от гимназиите в Гоце Делчев – НПГ "Димитър Талев" и ПМГ "Яне Сандански". Преди време разговарях с ректора да проведем подобни срещи, по време на които да представим пред бъдещите зрелостници възможностите, които дава университетът. Много се радвам, че днес успяхме да осъществим тази идея.

Аз съм възпитаник на УНСС и за мен бе много важно младите хора в Гоце Делчев, на които сега предстои да направят съдбоносен избор за своето професионално бъдеще, да бъдат информирани за специалностите и изпитите, с които могат да кандидатстват в най-престижния икономически университет в България.

Както казах, днес и пред учениците в НПГ и ПМГ, за мен, като млад политик, е много важно да се полагат грижи за младите хора в страната, които са нашето бъдеще. Тези грижи да бъдат свързани с осигуряване на качествено образование и добри възможности за развитие, за да останат и да се реализират в България. Вярвам, че имаме много умни, активни, отговорни и амбициозни млади хора, а от нас – политиците, зависи да направим така, че да ги задържим в България.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK