От нерешените проблеми с изкупуването на тютюна и добива на тикли се оплакаха на депутата Богдан Боцев в Сатовчанско

Снимки: БСП

Народният представител от БСП в Пиринско, Богдан Боцев, проведе днес поредната си изнесена приемна.

Този път той се срещна с жители от различни населени места в община Сатовча, които му поставиха своите въпроси.

"Изненадан останах, че много от тях изразиха благодарност за това, че провеждам приемна дори и в малките населени места в общините. „За нас се сещат по избори, а вие не ни забравяте и след изборите“, ми каза един от дошлите мъже. За пореден път бих искал категорично да подчертая, че като избран от хората в областта, аз чувствам жителите на всяко едно населено място в Благоевградска област за мои работодатели. Затова приемните, които правя, за мен са от изключителна важност и те ще продължат", увери Боцев. 

В с. Сатовча един от основните проблеми на хората е тютюнопроизводството и най-вече изкупуването на произведения тютюн. Това е проблем, който съществува в Гоцеделчевско вече няколко години и за съжаление никое правителство не е решило.

Друг конкретен проблем в Сатовчанско е свързан с добива на тикли. Това е поминък за доста семейства там. В последните няколко години добивът на тикли е обект на особен интерес най-вече по отношение преминаването на стопанисването им към общините.

"С тези въпроси – тютюнопроизводството и добива на тикли, съм добре запознат. За да се решат трайно, е нужна по-голяма държавна намеса. Това, което зависи от мен, е да инициирам заедно с колегите ми в Народното събрание нормативни промени, които да регламентират по-добре тези дейности. Ще направя всичко необходимо, за да се случат тези промени", заяви още депутатът Богдан Боцев.

 

КОМЕНТАРИ

Hkgjfjcjvn bxcm mvhcjcjvvhxghtsgcesugkhkvjxgadz12:53 - 04.07.2017
Пъкаливите помаци живеят в каменната ера.
Въведете име...06:35 - 04.07.2017
Ще се намерили нещо службица за Васко Овчарчето? Бате Младен е обещал и требе да стане. Исаме да успее.
Aishe Abdieva20:49 - 03.07.2017
A kakvo stana sas minalo godishniq izkupen tutun koga nai posle shte go izplatqt ? Ima li nadejda dasi vzemem parite ot nego ?Blagodarq za vnimanieto
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK