Николай Бошкилов: Разделение в БСП-Благоевград няма. Любен Милев: Ако има оставки, ще ги приема

Любен Милев и Николай Бошкилов, снимка: Infomreja.bg

Разделение в БСП-Благоевград няма, партията е консолидирана и започва сериозна подготовка за местните избори през 2019 г.

Това заяви на пресконференция народният представител Николай Бошкилов, който преди дни предаде лидерския пост в общинската организация на Любен Милев.

Милев бе избран за председател в събота, по време на заседание на 48-ата общинска конферения. За него гласуваха 50 от общо 95-има делегати, присъстващи на форума.

С 40 гласа подкрепа втора остана Гергана Янчева, която е заместник-председател на БСП-Благоевград и общински съветник. За третия кандидат – стоматолога д-р Вангел Арабаджиев, гласуваха едва трима делегати.

Сравнително малката разлика между двамата кандидати с най-голяма подкрепа отново напомни за лагерите в структурата, като част от редовите членове, макар и негласно, изрази разочарование от крайния резултат.

Дни преди конференцията партийни членове издадоха, че Бошкилов неофициално е обявил предпочитанията си за Любен Милев за сметка на Янчева, която едва не му взе депутатското място заради преференции.

„Изборът на Любен Милев показва, че неговата концепция за развитие на благоевградската организация е срещнала най-голямо одобрение от делегатите“, увери Бошкилов.

Според него ако някой поставя личните си интереси над партийните, то той не е истински социалист. Допълни, че оставки не очаква.

„В БСП няма място за съмнителни бизнесмени и олигарси. Надявам се да няма оставки, но ако има такива, ще ги приема“, каза новият председател на БСП-Благоевград. Той подчерта, че не е ползал никакви протекции, за да спечели лидерското място.

Първите задачи, коите си е поставил Милев, са запознаване със структурите по места и привличане на нови членове и симпатизанти, които да са хора с добър авторитет, висок морал и да не са участвали в престъпни схеми.

„Най-важното е да заздравим духа на организацията и да спечелим предстоящите местни избори“, категоричен е Любен Милев.

Социалистите в Благоевград са си поставили за цел да извадят на светло всички нередности при управлението на сегашната общинска власт в лицето на кмета Атанас Камбитов.

Щателно щели да проверят и всички поръчки за санирането – избор на изпълнители, наздор, цени и качество на работа.

„Имаме сигнали за нарушения и корупционни практики, които обаче ще оповестим, след като нашите експерти си кажат думата. Не може да се дават огромни средства за фойерверки и площадни културни мероприятия, а в същото време граждани да газят кал до домовете си“, посочи Бошкилов, визирайки протеста на живеещите на неасфалтираната улица „Възраждане“ в града.

Изборът на областен лидер на БСП – пост, който досега също се заемаше от Николай Бошкилов, ще бъде направен на 6 юни.

 

Любен Милев, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK