Богдан Боцев: Досегашният модел на управление трябва да се промени

Богдан Боцев, снимки: БСП-Гоце Делчев

Богдан Емилов Боцев е на 36 години, от гр. Гоце Делчев, кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“ в 1-ви Многомандатен избирателен район - Благоевград. Завършил е ПМГ „Яне Сандански“ - гр. Гоце Делчев, бакалавър по “Счетоводство и контрол“ в УНСС и магистър по „Валутен и митнически контрол“ в СА „Д. Ценов“ - гр. Свищов. Заместник-кмет на община Гоце Делчев от 2012 г. с ресор "Финанси, спорт и младежки дейности“. Женен, с две деца.

Защо сте изкушен от политиката, г-н Боцев?

Не бих казал, че участието ми в листата на кандидатите за народни представители на „БСП за България“ е изкушение. По-скоро за мен това е предизвикателство. От опита ми като заместник- кмет и в предишните избори за Народно събрание съм убеден, че страната ни има нужда от голяма промяна, защото хората са на ръба на своето търпение. Много често самите те имат идеи какво и как трябва да се направи, за да стане животът им по-лек. Смятам, че един човек сам не може да донесе промяна, но ако сме заедно и обединени от обща кауза и идеи – нещата стоят по различен начин. Омръзна ми да слушам как всички млади и способни хора били избягали от България. Смятам, че в страната ни все още има млади, амбициозни, квалифицирани и професионално реализирани хора, които имат какво да дадат на страната си и аз съм твърдо решен да го докажа. Необходимо е само младите хора да бъдат по-активни, по-отговорни, да не бягат от проблемите, а да вложат всичките си знания и умения в тяхното разрешаване. Опитите за промени в законодателството, за облекчаване на бюрокрацията, за по-добри условия за правене на бизнес, за истински грижи в здравеопазването, за по-ефективно обучение и социална съпричастност към бедните, досега се блъскат в интересите на ограничен кръг от хора на върха на държавата, които се интересуват единствено от своите лични интереси и трупане на пари. Затова се впускам в политиката - защото аз поисках промяната.

Имате ли конкретен план как да преодолеете натрупания негативизъм и недоверието към Вашата партия и към политическата класа в страната ни?

Този модел на управление категорично трябва да се промени и това може да стане с нови хора, които имат идеи как това да се случи. В моята партия аз намерих такива съмишленици, а както сами се убеждавате, с нас са и хора, които никога не са били партийци, леви хора - с широко мислене и интелект, които също искат порочният модел на управление да се промени. Винаги промяната идва от младите и от недоволните, но не от тези, които мрънкат и критикуват, а от онези, които имат конкретни идеи как ситуацията да се промени към по-добро. Аз съм млад човек и имам приятели с различни политически убеждения, често спорим, но относно нуждата от кардинална промяна в политическата класа всички сме категорични, че безобразното трупане на пари на гърба на хората, с измами, кражби под политическата закрила трябва да бъде тотално прерязано.

Как ще убедите хората, че сте един от носителите на промяната?

В моята партия хората не са богати, а хора, които държат на социалната справедливост и искат да живеят добре със собствения си труд, да усещат грижата на държавата и да бъдат чути от тези, които ги представляват в Народното събрание. Те искат техния народен представител да поема отговорност и да изпълнява ангажиментите си към региона. Специално в Гоце Делчев ние имаме много млади членове, които са убедени, че промяната ще бъде осъществена и с техните усилия. Доскоро бях председател на младежкото обединение и знам, че амбициите им са ясни и справедливи. Не е приятно, когато приятелите ти заминават да търсят по-добър живот в чужбина. Много от тях го правят по принуда, защото тук няма как да оцеляват и да се развиват. Това трябва да се промени и аз ще работя точно за това. Не може в най-красивата и богата на природни ресурси държава, хората да са най-бедни, а младите да стават емигранти, това е абсурдно и наистина е нужна промяна.

Какво конкретно е най-необходимо на региона и на областта, за което ще работите в Народното събрание?

За Гоце Делчев нуждите са ясни. Нашата група кандидати беше на среща с кмета Владимир Москов и той ни постави задачите. Продължаване на санирането, но качествено и с възможност за по-голям контрол от гражданите, подобряването на инфраструктурата в селата – смяна на ВиК мрежата и благоустрояване на улици, изграждането на язовир над село Брезница, в близост до водохващането за Гоце Делчев и района, който ще реши трайно проблема с безводието при периоди на засушаване. Абсолютно съм за това високотехнологични производства да бъдат насочвани към по-малките градове, като това да осигури заетост и по-добри доходи за младите и образовани хора, които ще останат по родните си места.

Подобни срещи ще имаме с всички кметове и с хората от областта и всички рационални техни идеи ще бъдат включени в програмата ни за промени. Освен това, аз имам и мои три приоритета, които ще са основата на работата ми в Парламента, ако бъда избран за народен представител.  

Първият от тях е да създадем необходимите условия и да имаме добре образовани и силно мотивирани млади хора, които да са успешно реализирани в България. Ще насоча всичките си усилия в предложения за промяна на законодателство и нормативни актове, които да стимулират и подкрепят младите хора във всички сфери. Въвеждане на семейно подоходно облагане, промени в закона за предучилищното и училищно образование, планиране на висшето и средното образование съобразно нуждите на бизнеса, създаване на фондове за финансиране на млади български специалисти в различни сфери, нулева ставка на данък „Печалба“ за стартиращи предприятия, създадени от предприемачи до 35 г. и други.

Вторият ми приоритет е реална подкрепа за българските производители, насърчаване на малките и средни предприятия. Като част от екипа на „БСП за България“ ще се боря в големите търговски вериги да се въведат минимални прагове за произведени в България продукти. Ще настоявам също за контрол на тавана на субсидиите по линия на директните плащания за големите стопанства и за финансиране на база реално произведена продукция.

Третият ми основен приоритет е: достъпно и качествено здравеопазване. Смятам, че е нужно да има целенасочена държавна политика за финансово обезпечаване на младите хора, които следват медицина, с ангажимента да работят в България след дипломирането си. В това отношение община Гоце Делчев има добра практика, която може да бъде приложена.

 

Богдан Боцев със семейството си

КОМЕНТАРИ

Въведете име...15:20 - 16.03.2017
И все пак е прав - досегашният модел на управление в община Гоце Делчев трябва да се промени.
Въведете име...14:57 - 16.03.2017
И как ще го промениш точно ти!? Смешко
Въведете име...11:56 - 16.03.2017
Да мислим положително с бутилка в ръка...
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK