3 жени членуват в ловната дружинка в Уши! Столичанка отстреля две диви прасета в района

Снимка: Личен архив

3 жени членуват в ловната дружинка в село Уши, като през този ловен сезон те успяха да постигнат един доста добър резултат.

Дамите са успял да отстрелят 3 диви прасета, обяви пред ИНФОМРЕЖА председателят на ЛРД „Елен“, Венко Калинчев.

С най-точен мерник се е оказала жена от столицата, която всеки уикенд пристига при колегите си за поредния ловен излет. През този сезон тя се е записала с 2 броя отстрелани диви свине. Колежката й от Перник също обожавала лова, като само преди две седмици попаднала на истински трофей-гигантско диво прасе.

Общо 30 са дружинките към ЛРД „Елен“ с 2 200 ловци, като сред тях има 23.

От началото на ловния сезон пък в Кюстендилско са установени 4 случая на трихинелоза при диви свине.

“През последните дни изпратихме общо 100 проби на диви прасета в лабораторията в Благоевград. Очакваме резултати от тях. Иначе от началото на ловния сезон са установени общо 4 случая на трихинолоза. 2 от тях са на диви прасета в село Коняво, а останалите в село Савойски.  Това определено не може да не ни притеснява, но се надяваме да няма повече. До този момент похвалното е, че няма констатиран случай на чума“, коментира още Калинчев.

Ловът на дива свиня продължава до втората неделя на месец януари.

„Радваме се, че до този момент лова в Кюстендилско преминава без проблеми. Няма наказани ловци, слава богу, няма и ранени“, обявиха още от ЛРД „Елен“.

 

КОМЕНТАРИ

Д. Желязков14:30 - 04.01.2019
Интересно, какво си мисли г-н Калинчев за добива на злато в района, условно "Злогош", защото това ще съсипе лова в него. Защо не го попитахте?
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK