Бобовдолският затвор със засилени дежурства

Снимка: Infomreja.bg

В затвора в Бобов дол е въведено засилено дежурство след инцидента с двамата избягали от централния софийски затвор, както и заради нападението над надзирател в същия. Това съобщи началникът на комплекса Сашо Апостолов. 

От няколко дни в затвора в Бобов дол се прави щателна проверка на  охранителните съоръжения и на екипите в дежурство по охраната. Обследват се съоръженията за видео охрана, на техническата въоръженост и на устройствата за видеонаблюдение и изправността на камерите.

Прави се инструктаж на служителите, някои от които са новоназначени.  Проверката е рутинна, разпоредена е от ръководството на затвора. 
 

Допълнителен контрол налагат и извънредните свиждания и получаването на извънредни хранителни през празничните дни.

Към момента в затвора в Бобов дол, открит през 1956 год., изтърпяващите присъда са над  500 мъже от различни категории, голяма част от тях са рецидивисти.

Има и такива с доживотна присъда без право на замяна.  От 2012 год.  в затвора  е възобновено училище „Д-р Петър Берон“ с обучение от първи до 12-и клас.

През учебните години се записват, ограмотяват и завършват съответния клас  над  100 лишени от  свобода.  Затворът разполага с фитнес-зала, изградени  са и 4 външни спортни площадки.

През 2017 год. е започнало отпечатването на затворнически вестник “От другата страна“. Към затвора действа библиотека с над 7 500 тома научна и художествена литература.

Част от осъдените работят в дърводелския цех, в цехове за ракитени изделия и за оградни мрежи. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK