Бобовдолци честват 50 години от обявяването на Бобов дол за град

Снимки: Infomreja.bg

50 години от обявяването му за град празнува днес Бобов дол. Кулминацията на честванията продължава и в този час в центъра на миньорския град. Изпълненията на духов оркестър посрещаха малки и големи  в сградата на Общината.

Тържествената сесия водена от председателя на Общински съвет – Бобов дол, Красимир Чаврагански бе с една единствена точка, касаеща приемането на тържественото слово по повод празника на кмета на града Елза Величкова.

Общинският съветник от ПП ГЕРБ Десислава Александрова поднесе на всики общински съветници и гости символичен подарък под формата на знаменце със символите на града и надпис „50 години Бобов дол“.

Част от празничнта програма бе и отслужения водосвет за здраве и благоденствие пред сградата на общинска администрация. Кметът Елза Величкова поздрави бобовдолци и гости на града.

„Пожелавам на всички хора от Община Бобов дол преди всичко да са здрави, има ли здраве проблемите се решават по-лесно. Половин век за един човешки живот е много, докато за един град като Бобов дол то на тези години тепърва започва да се развива“, каза Елза Величкова. Празненствата продължавт с тържествен концерт и кулинарно шоу.

Цялата седмица бе посветена на празника, бяха организирани различни прояви, ангажирани бяха всички читалища на територията на общината. 

Към момента Община Бобов дол има 9500 жители. Градът е заселен от древността с тракийски племена. Установява се като селище и през епохата на средновековието, споменат е още през 16 век като Бобов дол в османските документи.

Утвърдил се след Освобожденито като селище, за да се стигне до заветната дата 27 октомври 1967 година когато с Указ на тогавашния Държавен съвет, Бобов дол е обявен  за град. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK