Психично болна жена от Бобов дол предизвиква хаос на пътя! Общински съветник се зае с проблема

Христина отново легна на пътното платно, за да предизвика милост сред водачите в Бобов дол Снимка: "За Бобов дол"

За спешни мерки от страна на институциите настояват жителите на Бобов дол, които ежедневно се сблъскват с 65-годишна психично болна жена.

Проблемите с Христина Стаменкова започнали преди 2-3 години. Жената освен здравословните си проблеми, имала зависимост към алкохола и често предизвиквала хаос по пътищата в града.

Най-редовното изпълнение на Христина било да ляга на пътното платно и да се прави на умряла.

Неведнъж дори изкачала пред колите, само и само водачите да й спрат, за да я подпомогнат финансово.

„Доколкото знаем тази жена има две деца. Сега е самичка. Дъщеря й е омъжена в друго населено място, а синът й е в чужбина. Вече всички вдигнахме ръце от нея. Толкова ли няма институции, които да се погрижат за нея? Ако някой я блъсне или стане най-лошото, кой ще е виновен? Тя излиза сутрин рано или вечер, когато е тъмно и няма достатъчна видимост“, обясниха пред ИНФОМРЕЖА, притеснени жители от града.

С проблема вече се ангажира и общинският съвет от Бобов дол, д-р Борис Дашков.

По негови думи Христина едва преди седмица е излязла от Психиатрично отделение, но не е насочена за долекуване.

„Днес проведох няколко срещи. Това, което може да се направи за Христина е да се хоспитализира принудително заради това, че застрашава живота на хората и нарушава реда в общината. От там вече, след като й поставят диагноза, може да се изпрати за долекуване. През м.г. ѝ беше предложено от Общината да бъде настанена в Дома за стари хора в Кочериново, но тя отказа“, коментира пред ИНФОМРЕЖА Дашков, който лично се е ангажирал с разрешаването на проблема.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK