Радев за рокадите: Опит за печелене на време, от който губи България

Снимка: Прессекретариат

Според него липсата на доверие в управлението е най-страшното за държавата и обществото

Основен приоритет на управлението трябва да е сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Това заяви днес пред журналисти във Велико Търново държавният глава в отговор на въпрос за продължаващите граждански протести в цялата страна.

Румен Радев определи рокадите в кабинета като опит за печелене на време, от който губи България. По думите му липсата на доверие в управлението е най-страшното за държавата и обществото.

„Всички виждате, че България се събуди. И както е казал Вазов - “И в няколко дена тайно и полека народът порасте на няколко века“, заяви държавният глава. Президентът посочи, че слуша призивите на гражданите, чете техните плакати, а всички протестиращи развяват единствено националния трибагреник.

„Това показва, че преживяваме някакво пречистване, защото след години на лъжи и на унижение, българите изричат истината открито, с кураж и с достойнство“, подчерта Румен Радев.

Държавният глава посочи, че изходът от тази криза може да бъде само оставка на правителството и на главния прокурор и предсрочни избори.

Заемам страната на хората и искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и за спазването на Конституцията, а не да ги погазва, посочи държавният глава, помолен да коментира думи на управляващите, че заема само едната страна в протестите.

Румен Радев заяви, че България се нуждае от управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от нея.

„Ето това искам да видя и за това ще се борим всички, каквито и необходими конституционни и законови промени трябва да се извършат“, допълни президентът. Запитан дали вижда политическа воля за промяна, президентът посочи, че има силна гражданска воля, а от нея се ражда и политическата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK