Бобоков излиза на свобода срещу 1 млн. лева гаранция, а Узунов срещу 20 000 лв.

Снимка: Infomreja.bg

На обвиняемите е наложена „Забрана за напускане на пределните на Република България“

Специализираната  прокуратура  предяви обвинение на Пламен Бобоков и Пламен Узунов  за  участие в престъпен сговор, с цел осъществяване на търговия с влияние и длъжностни престъпления, в периода от началото на месец януари 2019 год. до настоящия момент - престъпление  по чл. 321, ал.6 от НК.

Наред с това ПЛАМЕН УЗУНОВ и ПЛАМЕН БОБОКОВ са обвинени и в извършването на престъпление по служба в съучастие, в периода от 08.05.2019 г. до 28.08.2019 г. Като ПЛАМЕН БОБОКОВ е подбудил на 21 пъти ПЛАМЕН УЗУНОВ в качеството му на длъжностно лице, да наруши служебните си задължения, регламентирани в Правилата за работа на Администрацията на Президента на Република България и длъжностната характеристика за заеманата  от него длъжност, с цел да набави за ПЛАМЕН БОБОКОВоблага. От това са  настъпили значителни вредни последици - разгласяване на информация, станала му известна по служба сред лица извън кръга на тези, които са оправомощени да я получат, както и уронване престижа на Президентската институция, сред гражданите на Република България и застрашаване на националната сигурност на страната чрез разкриване на оперативния интерес на специална разузнавателна служба - Служба „Военна информация“.

Спрямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение „Гаранция в пари“, като за  Пламен Бобоков тя е в размер на 1 000 000 лв., а за Узунов - 20 000 лв. При определяне на размера на парични гаранции са взети предвид степента на обществената опасност на престъплението, доказателствата срещу обвиняемите, здравословното им състояние, семейното им положение, професията, възрастта и други данни за личността им.

На обвиняемите е наложена „Забрана за напускане на пределните на Република България“.

Настоящото досъдебното производство е образувано по отделени материали от делото за незаконния внос на боклук, по  което  за  участие в организирана престъпна  група са обвинени братя Бобокови и бившия зам.-министър на екологията и водите Красимир Живков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk