Снежанка Пенова е новата девойка „Кюстендилска пролет“ (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Снежанка Пенова е новата девойка „Кюстендилка пролет“. Тя беше наградена лично от кмета на града Петър Паунов, а обявяването на името й предизвика бурните овации на стотиците кюстендилци на централния площад „Велбъжд“.

Момичето и нейните подгласнички бяха избрани от предходните носителки на титлата.

Снежанка Пенова е ученичка в ПГИМ „Йордан Захариев".

„Чувствам се уникално, не очаквах да спечеля. Записаха ме в конкурса моите най-добри приятелки, те ми вдъхнаха кураж. В ежедневието си се занимавам с много неща – пея, танцувам, участвам в благотворителни каузи. Искам да пожелая на кюстендилци да бъдат много здрави, щастливи и най-вече обичани. Да продължават да се усмихват, защото усмивката е най-важна“, обяви 17-годишната Снежанка Пенова, която участва в конкурса под №1.

Подгласнички на „Девойка Кюстендилска пролет“ станаха Виктория Тишанска, която стана и момиче на публиката, и Рафиела Николова.

Стотици кюстендилци за поредна година излязоха на централния площад „Велбъжд“, където имаха възможността да се насладят на един невероятен концерт, множество емоции и на красивите участнички в конкурса.

Водещи на спектакъла бяха носителите на призa „БГ модна икона“ за 2018 г. - актрисата, участвала в едни от най- добрите български и чужди филмови продукции през последните години - Яна Маринова и Орлин Павлов -  певецът, покорил не само музикалните сцени, но и превъплътил се в едни от най-запомнящите се актьорски роли в модерното българско кино и малкия екран.

Преди да стане ясно коя е носителката на титлата „Девойка Кюстендилска пролет“ 2019, на сцената се качи един от най-обичаните изпълнители, продуцентът и хитмейкър - Криско. Огромни агитки от фенове припяваха песните му и тръпнеха в очакване да получат автографи от Криско. Малки и големи в един глас пееха едни от най-големите му хитове, сред които „Дали това любов е“, „Почивни дни“, „Цяло лято“ и др.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта в Кюстендил датира от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот. Изборът по традиция се провежда в три кръга - официални тоалети, танцово дефиле и единствения по рода си в България тур с народни носии.

Участничките, които дефилираха тази година, бяха 14 на брой.

Победителката в "Девойка Кюстендилска пролет“ 2019 получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички и момичето на публиката по 850 лв.

Община Кюстендил подари на всички участнички официалните тоалети и обувки, с които участваха в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март  от 11:00 часа на площад „Велбъжд”, където ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града.

В празничната програма участват народният певец Иван Дяков, емблематичният глас на българската музика Тони Димитрова и танцови състави от Кюстендил.

В местността „Хисарлъка” от 13.00 часа ще започне традиционното посрещане на Девойка „Кюстендилска пролет“ и концерт със специалното участие на носителката на 5 награди от „Пирин фолк”- Сандански за 2018 г., Цвети Веселинова и местни танцови състави.

От 15:00 часа на новоизградената сцена „Базиликата“, част от Късноантичната и средновековна крепост „Хисарлъка“, гражданите и гостите на Кюстендил ще имат възможността да се насладят на Професионален духов оркестър, Кюстендил и Джаз бенд към НМУ  „Любомир Пипков”-София.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ ФОТО МРЕЖА

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Данаил08:12 - 17.03.2019
Кифла в чалгарски стил, омазана с гримове и спирали, по-добре с маски да ги избират проститутките
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK