Съдят 43-годишен, причинил ПТП със загинал в Извор

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е от 1-и юни 2019 г.

Окръжна прокуратура – Перник, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.М. (на 43 години) за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 342 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият М. е правоспособен водач на МПС за категории С, А, АМ, В и ТКТ и има наложени административни наказания за нарушения на Закона за движението по пътищата.

На 01.06.2019 г. мъжът пътувал от гр. София за гр. Кюстендил с управлявания от него лек автомобил „Ауди Q7“. Заедно с него в колата били съпругата му и дъщеря им. Към 17 ч. се намирали в района на с. Извор, община Радомир, преди кръстовището, образувано от главен и второстепенен път. Там имало поставен пътен знак В 24, указващ за забранено изпреварване на МПС, с изключение на мотопеди и мотоциклети без кош.

В тази участък от пътя М.М. управлявал автомобила с превишена скорост от около 76 км/ч, като пред него се движело друго МПС - „Ауди А3“.

Междувременно от второстепенния път, вдясно по посока на движението на обвиняемия, към кръстовището се приближавал лек автомобил „Хонда“, управляван от Д.И. С нея пътували съпругът й Г.И. и дъщеря им Р.И.

Жената спряла на знака „стоп“ и подала светлинен сигнал за завой наляво. Вместо да изчака автомобилите с предимство, Д.И. направила опит да се включи в кръстовището, като бавно преминала дясната лента на главния път и стигнала до средата на кръстовището. Водачът на „Ауди А3“ възприел тези нейни действия и значително намалил скоростта.

Маневрата й обаче не била видяна от обвиняемия М.М. Движейки се с превишена скорост, той неправилно изпреварил автомобила пред него и навлязъл в средната лента за движение, където в същия момент бил автомобилът на Д.И. Последвал челен удар със значителен интензитет - „Хонда“-та била отхвърлена назад, а „Ауди Q7“ се отклонило наляво, напуснало платното за движение и навлязло в крайпътен имот.

Вследствие реализираното пътнотранспортно произшествие Д.И. получила увреждания, несъвместими с живота - съчетана черепно-мозъчна и гръдно-белодробна травма. Пристигналият на място лекарски екип само констатирал смъртта й. На пътниците в колата й били причинени средни телесни повреди.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK