До края на идната седмица отварят триажния кабинет в Дупница

Снимки: Община Дупница

Заместник-кметът инспектира ремонтните дейности

До края още на идната седмица, триажният кабинет в Дупница да отвори врата, е намерението на общинското ръководство. Ремонтните дейности текат и се извършват от служителите от отдел "Строителство" на Община Дупница.

Заместник-кметът на общината Крум Милев бе и днес на място, за да провери как протича ремонтът. "Знаете, че в сряда се взе решение за този триажен кабинет, който да улесни максимално и без това свръхнатовареността на лекарите от общинската болница и "Бърза помощ" в условията на пандемията от Ковид 19.

Още на следващия ден предприехме действия по преустройството на сградата в двора на бившия дом "Олга Стоянова". Не случайно се спряхме на този вариант за кабинет на това място, за да бъде в непосредствена близост до Бърза помощ, болницата и РЗИ. Обзавеждането също е осигурено, а средствата, както за ремонт, а също така и за медицинския персонал се поемат изцяло от Община Дупница.

Кметът на общината инж. Методи Чимев възложи изготвянето на точен бюджет за месеца, за да планираме следващите 3 месеца, в които кабинетът ще работи, но и за да сме наясно, ако се наложи да функционира и след това, какви разходи ще са необходими. Много е важно да се отбележи, че кабинетът няма функциите на лекарски, който да диагностицира всякакви заболявания, а ще бъде с насочващи функции при грипоподобни симптоми", обясни Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK