Блус и джаз изненади очакват публиката на четвъртото издание на „Благоевград блус и джаз 2018”

Снимка: Община Благоевград

Блус и джаз величия от световна класа ще се включват в четвъртото издание на единствения по рода си Международен фестивал „Blagoevgrad Blues and Jazz  2018”.

Фестивалът ще се проведе на 30. и 31. март в зала „Орфей“, парк „Македония“, а началото на концертите ще бъде от 19:00 часа.

Програмата за фестивала бе обявена днес на официална пресконференция от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград - Христина Шопова, артистичния директор на фестивала Васил Георгиев - Васко Кръпката и диригента на Биг Бенд – Благоевград, Борис Янев.

„Стана традиция в края на месец март „Blagoevgrad Blues & Jazz” фестивал да тръгва към сърцата на публиката. С него поставяме началото и на Пролетен фестивал на изкуствата, който ще приключи през юни с „Франкофоли“.

 Предстоят поредица от фестивали, които се наложиха. След първото успешно издание на „Blagoevgrad Blues & Jazz” през 2015 година, фестивалът тръгна приятелски, от хора със сърце, обичащи блуса и джаза.

Доказа се като много добра платформа за среща на добри музиканти и изпълнители, а след 2015 г. започна и международното участие“, каза зам. – кметът Христина Шопова.

Тя припомни едни от емблематичните имена, които взеха участие във фестивала до сега - Биг Мама Монтсе, Систър Марион, Делта Руустърс, носителят на „Грами“ Sugar Blue, динамичната група от Унгария - Soulful band и други.

„Тази година програмата е много специална и най-силната досега. Тук е мястото да поздравя всички, които участваха в селекцията и организацията. Очакват ни много силни две вечери и големи имена. Подготвили сме изненади за публиката.

За първа година мястото на провеждане на фестивала ще бъде зала „Орфей“ в парк „Македония“, което сме сигурни, че ще предложи повече възможности за публика, за общуване, създаване на фестивална атмосфера“, допълни Шопова и отправи покана към почитателите на блус и джаз музиката да станат част от четвъртото поредно издание на фестивала, който няма аналог - „Blagoevgrad Blues and Jazz  2018”.

Билети и карти могат да бъдат намерени на касата на зала „Пейо Яворов“, както и в мрежата на Eventim.

Васил Георгиев - Васко Кръпката и диригентът на Биг Бенд – Благоевград, Борис Янев представиха и участниците в двете фестивални вечери.

„Тази години „Милчо Левиев на 80 години - легендата, гуруто на българския джаз, Йълдиз Ибрахимова, Влатко Стефановски, имаме дебют на млад благоевградски музикант, който най-после създаде своя група и песни и вярвам, че много скоро това момче ще бъде известно в цяла България - Лъчо Кацарски“, каза Васко Кръпката.

Той представи още двата големи Биг Бенда на България - Биг Бенд на Българско национално радио и Биг Бенд - Благоевград.

Не бе пропусната и „малката - голяма хармоника“, както я нарече Васко Кръпката и която пристига от Флорида - Кели Ръкър.

За София Блус бенд Васко Кръпката издаде, че това са софийски блус музиканти.  Диригентът на Биг Бенд- Благоевград Борис Янев допълни, че „Царицата на джаза“ Йълдъз Ибрахимова ще изненада публиката с няколко джазирани арии. Няма да липсват и познати джаз стандарти като „All of me”, “Black coffee”.

Борис Янев обеща на публиката да чуе и най-доброто изпълнение на „Summer time”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa