Гласуват партийната субсидия до лятната ваканция на НС

Снимка: БГНЕС

Общата позиция по темата свързана с промяната в размера на субсидиите е, че по този въпрос не трябва да се действа припряно и че е редно той да бъде подложен на по-мащабно обсъждане между всички политически сили в Народното събрание и не само там, и да бъде обвързан с промяна и в Закона за политическите партии. Всички сме на една обща позиция, че субсидиите трябва да бъдат намалени.

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов след заседанието на коалиционния съвет при премиера, предаде репортер на БГНЕС.

Симеонов заяви, че от Обединени патриоти ще инициират още тази седмици консултации в Народното събрание с останалите политически сили, за да намерят разумния баланс и двата закона да бъдат обсъждани и разглеждани заедно.

„Законът за бюджета третира единствено темата за субсидиите през втората половина на 2019 г., но очакванията на обществото са за намаляване на субсидиите, което може да стане единствено през Закона за политическите партии. По тази причина двата закона ще бъдат гледани заедно след постигането на разумен компромис между всички политически сили”, каза Симеонов. Той посочи, че са поставили срок те да минат през зала до ваканцията от 1 август, за да не бъдат упреквани, че умишлено отлагат въпроса за субсидиите, за да не бъде той разглеждан въобще.

От своя страна премиерът Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ продължава да стои зад субсидия от 1 лев. „Като парламентарна република, ако бъдем поканени, а ние сме поканени от ОП, сме готови да говорим за Закона за политическите партии, допълни премиерът.

Премиерът бе категоричен, че до края на мандата на правителството няма да се увеличават данъци. Десислав Чуколов от „Атака” съобщи, че до края на юли ще се проведе коалиционен съвет, който да направи преглед  на свършеното до момента. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK