Проф. Димитър Зашев почина след побой в Борисовата градина

Снимка: novini.bg

Почина българският философ, преводач и поет проф. Димитър Зашев. Той не е могъл да се възстанови след жесток побой в Борисова Градина. Това съобщи в личния си профил във Фейсбук преподавателят в Софийския университет Филип Петров.

"Освен многобройните си трудове, които няма как да изброявам, защото и не познавам в детайли, това с което ще бъде запомнен завинаги е превода на Мартин Хайдегер "Битие и време" на български език. Който е чел нещо от Хайдегер ще знае, че това не е някаква обикновена техническа задача на човек, който познава езика - това е епичен труд сам по себе си. Мир на праха му", написа Петров.

По непотвърдена информация проф. Зашев е починал на 1 февруари. Не е ясно кога е станал побоят. Проф. Димитър Зашев е роден на 31 юли 1948 г. в София. Завършва Философия в СУ "Св. Климент Охридски" и защитава докторска теза по История на философията в Лайпцигския университет.

Преподавател е в катедра "Културология" на СУ, както и в Националната художествена академия по История на естетиката. Автор е на десетки публикации, две философски книги и две стихосбирки.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g
loading...