Близо 90 ученици мериха сили в IX Областно състезание по ИТ в 8 СУ "Арсени Костенцев" в Благоевград (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Рекорден брой ученици участват в деветото издание на Областното състезание по информационни технологии в начална училищна възраст, което по традиция се провежда в компютърните зали на Осмо СУ "Арсени Костенцев" в Благоевград.

Състезанието се утвърди през изминалите години като форум, който дава възможност в конкурентни условия за творческа изява на учениците със знания и практически умения в областта на информационните технологии.

Тази година мерят сили 86 ученици от първи до четвърти клас на 21 основни училища и средни училища от Благоевградска област.

Надпреварата бе открита в 9 часа днес, навръх християнския празник Благовещение. Темата, по която работиха малките информатици, бе „С героите на Ангел Каралийчев към непознати светове”.

Всеки участник от І и ІІ клас работи самостоятелно  в продължение на 40 минути, а учениците от ІІІ и ІV клас – 60 минути. Учениците от първи и втори клас създаваха графично изображение по посочената тема  с програма Paint.

Учениците от трети клас комбинираха графично изображение и текст  в програмата MS Word 2016, а учениците от четвърти клас – в програмата MS Power Point 2016, Photo Story 3 или Movie Maker.

Председател на журито е доц. д-р Николай Цанков, преподавател в  ЮЗУ „Неофит Рилски”, а членове: Методи Попов - началник отдел в РУО-Благоевград, и Екатерина Бонева - преподавател по информатика и информационни технологии.

Рекорден брой са и спонсорите в тазгодишното състезание, които са предвидили многобройни атрактивни награди за малките компютърни специалисти. За стимулиране на двигателната им активност всеки получи електронен педометър /крачкомер/.

Програмата, изготвена от организаторите на проявата - Осмо СУ, Община Благоевград, РУО на МОН – Благоевград, с помощта на ЮЗУ „Неофит Рилски”, предвиждаше в свободното си време състезателите да участват в постер – сесия на тема „Космос”, детско парти, както и да се насладят на песенното и танцово изкуство на своите връстници Анна-Мария Янкова и танцьорите от клуб „Блясък” с ръководител Лидия Томова.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Журито с председател доц. д-р Николай Цанков - преподавател в ЮЗУ„Неофит Рилски”, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Директорът на Осмо СУ "Арсени Костенцев" - Сергей Биров, снимка: Infomreja.bg
Наградите за участниците в състезанието, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK