Близо 600 пожара са ликвидирани от пожарникарите за последните 24 часа

Снимка: Infomreja.bg

Близо 600 пожара са ликвидирани от пожарникарите за последните 24 часа.

По-голямата част от тях са възникнали в сухи треви и храсти. Огнеборците са извършили и над 30 спасителни и помощни операции. При пожарите са пострадали трима човека.

Пожари в бита

Вчера, около 11.40 часа, постъпил сигнал за пожар в апартамент на 7 етаж в ж.к. „Владислав Варненчик“ във Варна. Пристигналите на място два екипа от варненската пожарна погасили бързо огъня. При инцидента е пострадала 45-годишна жена, която била транспортирана до лечебно заведение. Причината за огъня е небрежност при боравене с открит огън. Стихията е унищожила домашно имущество.

Същия ден, към 21.45 часа, два екипа огнеборци и медицински екип на софийската пожарна се отзовали на сигнал за пожар в къща в квартал „Симеоново“. Те успели да погасят огъня и да окажат помощ на пострадал при инцидента 48-годишен мъж. Причината за възникването на пожара е небрежност при боравене с открит огън. Унищожено е домашно имущество.

Съобщение за пожар в къща в село Дълго поле вдигна на крак и пловдивските огнеборци вчера. Сигналът бил получен минути преди 20 часа и на адреса били изпратени два екипа пожарникари. При инцидента е унищожено домашно имущество, сериозни изгаряния по ръцете е получила и 82-годишната собственичка на имота. Причината за огъня е неправилно ползване на отоплителен уред.

Пожари в природата

Продължават пожарогасителните действия на пожарникари, доброволци и служители на местното горско стопанство в иглолистна гора над махала Беляновец, община Правец. Сигналът за огнената стихия бил подаден малко след 16 часа вчера. Три екипа пожарникари били изпратени на мястото на произшествието. Огънят е унищожил около 50-60 декара от горския масив. Местността е силно пресечена и теренът не позволява използване на пожарна техника. Падналата суха дървесна и листна маса допълнително усложнява обстановката в района. Фронтът на пожара е около 1 километър и се разпространява бавно в посока село Джурово.

При два пожара вчера шуменските огнеборци спасиха смесена гора от 226 дка и иглолистна гора от 130 дка. Вчера, около 13 часа, бил получен сигнал за възникнал пожар в иглолистна гора в землището на село Живково, община Хитрино. На мястото на произшествието веднага били изпратени седем пожарни екипа от РДПБЗН - Шумен, както и служители на Държавното ловно стопанство. Благодарение на бързите действия на пристигналите екипи са спасени 226 дка смесена гора, стихията е унищожила 24 дка иглолистна гора.

По същото време в шуменската пожарна постъпил сигнал за пожар в иглолистна гора в землището на село Благово. На мястото на произшествието били изпратени четири пожарни екипа и 10 служители от горското стопанство. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е унищожил иглолистна гора 65 дка и 300 дка лесонепригодни площи. Екипите успели да спрат разпространението на огъня и да спасят иглолистна гора от 130 дка.

Малко преди 20 часа бил получен сигнал за пожар в сухи треви на територията на столичната местност Камбаните, община Панчарево. На мястото на произшествието били изпратени пет екипа пожарникари от Столичната пожарна служба и курсанти от факултет „Пожарна безопасност  и защита на населението“ към Академията на МВР. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Огънят е унищожил 50 дка сухи треви и храсти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK