Близо 3-часови дебати на „Визия за България" в Гоце Делчев

Снимки: БСП

В Гоце Делчев се проведе среща с народни представители от българската левица с цел обсъждане на общонационалния документ "Визия за България", който според социалиститите трябва да се превърне във фундамент на бъдещо успешно управление на страната.

Близо три часа продължиха разгорещените дебати в препълнената малка зала на Дома на културата в Гоце Делчев, където повреме на организираната среща от червените с депутатите от БСП проф. Георги Михайлов, Иван В. Иванов, Георги Гьоков и местния парламентарист Богдан Боцев, бяха зададени и много въпроси.

„С колегите ми, проф. Георги Михайлов, Иван В. Иванов и Георги Гьоков, вчера проведохме среща разговор с хората в Гоце Делчев, на която представихме програмата на БСП „Визия за България“. Близо 3 часа дискутирахме много въпроси, свързани с вътрешната и национална сигурност, здравеопазване, образование и социална политика. „Визия за България“ не е просто проект, който ние от левицата предлагаме като алтернатива на управлението на ГЕРБ. Това е нашето виждане затова как трябва да бъде променена цялостно системата в България, за да може тя да работи в полза на хората, а не срещу тях.

Радвам се, че в родния ми град се получи една чудесна дискусия и благодаря за организацията, подкрепата и активното участие на кмета Владимир Москов, председателя на Областния съвет на БСП – Благоевград и Общинския съвет на БСП Гоце Делчев - Валери Сарандев, както и на многото хора, които дойдоха за да говорим по най-важните теми за страната ни“, заяви народният представител от Гоце Делчев,  Богдан Боцев.  

Като икономист, моето категорично мнение е, че държавата трябва да се върне в икономиката чрез ограничаване на приватизационните и концесионните сделки. Освен това, държавните предприятия е необходимо да влязат в пазарната икономика и да са конкурентоспособни.

Във „Визията“, която ние предлагаме, е залегнала конкретна мярка за отделните региони в страната - въвеждане на индустриални зони във всеки от тях според спецификата им.

Изключително важно е да се знае, че без силна икономика, нито една от сферите в страната ни – образование, култура, социални дейности и други, няма как да бъде стабилна и да се развива.

За огромно съжаление, в последните години отчитаме над 5 пъти намаление на чуждестранните инвестиции, което е пагубно за българската икономика. Причините за това са няколко: административната тежест, бюрокрацията, корупцията, нестабилната политическа обстановка и не на последно място факта, че българското правителство няма категорично мнение и позиция по редица важни въпроси, което да отстоява.

Срещите ни с хората в цялата страна едва сега започват, защото искаме да чуем какво има да сподели с нас всеки един човек. Благодаря на всички за активната позиция, споделените идеи, отправената градивна критика и желанието заедно да променим България, заяви Богдан Боцев.

Дейно участие в срещата разговор и с градивни предложения в дискусията взе и общинският съветник Димитър Бояджиев, който коментира:

Предвид тежката здравна картина в България, изложих идеята за създаване на национална програма за здравна превенция - всички български граждани да бъдат периодично профилактирани във връзка с така наречените социално значими заболявания.

Също така като член и на комисията по Социални дейности и здравеопазване в ОБС-Гоце Делчев, и човек с 12 години социална практика, поставих въпроса и с ескалиралата детска престъпност и създалата се липса на санкционен режим, предвид неразбираемото закриване на Възпитателните училища - интернати и Социално възпитателните интернати, отново под натиск на НПО организации, каза Димитър Бояджиев.

Според него,  във "Визия за България" трябва да залегне и въпроса за справедливото заплащане на тежкия труд на десетките хиляди ангажирани в социалния сектор, които са най-дискриминираните държавни служители.

 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK