Повдихнаха обвинение на шофьора, минал през крака на полицай край Паничище

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият И.Л. е задържан за срок до 72 часа

Районна прокуратура – Дупница, привлече в качеството на обвиняем И.В.Л. (на 32 години) за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 3, пр. 2 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от НК.

Досъдебното производство е образувано затова, че на 29.08.2020 г. в района на к.к. „Паничище“, при управление на МПС е осуетил проверка от страна на орган на властта – служител на ОДМВР гр. Кюстендил, изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, съпроводено със съпротива, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Понастоящем, с постановление на наблюдаващ прокурор, обвиняемият И.Л. е задържан за срок до 72 часа. Налице е висока обществена опасност на деянието и наличието на реална опасност същият да извърши и други престъпления, както и да се укрие.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи по-рано днес, десетки шофьори на джипове, които неофициално превозват туристи към Рилските езера, се събраха пред полицейското управление в Дупница. Поводът е, че вчера за 24 часа беше задържан техен колега, преминал през крака на полицай.

В ранните часове на 29.08.2020 г. служители на Охранителна и Икономическа полиция, както и на ДАИ, са започнали проверки за осъществяването на нерегламентирани превози с джипове на туристи на територията на Национален парк „Рила“. В хода на проверката шофьор на едно от МПС-та е преминал през крака на полицейски служител. Работата по случая продължава, се каза в официалното съобщение от страна на прокуратурата вчера.

Брат на задържания разказа, че бял джип с благоевградска регистрация, е подгонил мъжа, като въпросният автомобил не е имал отличителни белези.

В пристъп на паника и страх водачът е избягал. Категорично свидетели казаха, че шофьорът изобщо не е преминал през крака на никой, а за това имало и други очевидци на случилото се.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK