Стотици килограми токсични боклуци са открити в Луковит

Снимка: Infomreja.bg

Полицията вече работи по случая

Стотици килограми опасни отпадъци са били открити преди седмица край Луковит. Служители на общината са засекли по видео наблюдението камион с великотърновска регистрация да изхвърля течности и боклуци с неясен произход.Стигнало се е и до намесата на полицията. 

С прокурорско постановление тези отпадъци – течности с неясен произход, излъчващи ужасна миризма, са задържани на депото за отпадъци край Луковит.
„Тези отпадъци са задържани от прокуратурата. Хванат е този камион по камерите. Установено е, че той е докарал тези отпадъци. Те се намират на площадката до момента, в който трябва да ги третираме, за да ги унищожим”, обясни кметът на Луковит Иван Грънчаров, цитиран от "Дарик".

"Намерихме отпадъците по сигнал на кмета на село Торос. Той ги е намерил в местност край селото. Бяха складирани, установи се, че са опасни и токсични. След този сигнал се намеси прокуратурата, полицията. Води се наказателно производство”, каза още той.

На кадри от общинското видеонаблюдение се вижда ясно и номера на камиона. Установена е връзка с фирма от Ботевград, която се занимава с управление на опасни отпадъци. 

Полицията вече работи по случая. По-късно днес се очаква информация и от прокуратурата. 

 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK