Борим се със зимата: Десетки сигнали за паднали дървета и закъсали коли

Снимка: Infomreja.bg

Информация за оперативната обстановка на територията на страната

Продължават действията на екипите на пожарната и полицията за оказване съдейтвие на местната власт при преодоляване на последствията от усложнената зимна обстановка. В оперативните центрове на пожарните служби са получени десетки сигнали, предимно за паднали дървета, комини на сгради, отстраняване на опасни предмети, както и за необходимостта от извеждане, евакуиране и транспортиране на хора от закъсали превозни средства. Към момента няма данни за бедстващи или застрашени хора.

Варна

Основната част от сигналите на територията на областта е за паднали дървета, клони и комини на сгради. Щетите са причинени от силния вятър. Към момента 6 екипа на пожарната служба работят по ликвидирането на 15 сигнала за произшествия.

Бургас

В следствие от силния вятър на територията на областта са регистрирани 5 сигнала. Екипите на пожарната служба са в готовност да реагират незабавно при усложняване на оперативната обстановка.

Русе

На територията на областта са регистрирани десетки сигнали за паднали дървета и отстраняване на опасни предмети. Екип на пожарната е оказал съдействие за транспортиране на пациенти на хемодиализа. Пътят до старческия дом в с . Николаево вече е проходим, след като пожарникари със специализирана техника отстраниха падналите дървета. Към момента пет екипа на РДПБЗН – Русе отстраняват паднали дървета и клони. Пътищата Бяла, Разград и Силистра са затворени за автомобили над 12 т.

Монтана

Към момента екипите на РДПБЗН-Монтана са реагирали на над 30 сигнала, свързани с усложнената зимна обстановка. Приоритетно силите и средствата са били насочени за освобождаване на закъсал автобус с 25 деца на пътя за Горно Церово. На територията на областта има населени места без електроподаване.

Враца

Екипи на РДПБЗН-Враца са отработили 23 сигнала за паднали дървета на уличното платно в следствие на снега. Няма затворени пътни участъци, проходими са при зимни условия. На територията на няколко общини има населени места с прекъснато електроснабдяване.

Габрово

На територията на областта екипи на ПБЗН са отработили шест сигнала за паднали дървета. Оказано е съдействие на екип на ЦСМП. Към момента обстановката се нормализира. Проходът Шипка остава затворен.

Търговище

Всички постъпили сигнали в оперативния център на пожарната вече са отработени. Оказано е съдействие за транспортиране на болни на хемодиализа.

Разград

Над 30 служители на пожарната служба са участвали в ликвидирането на щетите от усложнената обстановка. Евакуирани и транспортирани са 32 човека от различни превозни средства. Към момента един екип осигурява транспортирането на 12 нуждаещи се от хемодиализа от гр.Исперих. Оказано е съдействие при евакуиране на 34 граждани с фирмен транспорт в района на с. Беловец, община Кубрат. Има населени места без електрозахранване.  

Ловеч

Почти 40 сигнала са получени до обяд в оперативния център на пожарната служба. Движението през Троянски проход е ограничено за всички МПС, поради ураганен вятър и обилен снеговалеж. Движението по път III-358 Шиково-Рибарица е ограничено за всички МПС, поради обилен снеговалеж.

Пътищата на територията на областта са проходими при зимни условия и повишено внимание. Част от селата на територията на областта са с прекъснато електрозахранване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK