Спират камионите по АМ "Струма" в областите София, Перник и Кюстендил

Снимка: БАН

Остава в сила "жълт код" за силен вятър

Затворени пътища и проходи заради снеговалежа и вятъра в цялата страна. Днес е обявен жълт код за силен вятър в Източна България. Пътната обстановка е сравнително спокойна. Екипи на АПИ работят денонощно за недопускане на инциденти.

От Агенцията съобщават за следните пътни ограничения:

Поради влошените метеорологични условия и обилен снеговалеж временно се ограничава движението на МПС над 12 тона към ГКПП – Станке Лисичково.

Ограничава се движението за тежкотоварни МПС над 12 т по АМ "Струма" в посока София на територията на областите София, Перник и Кюстендил.

Затворен е път II-55 при проход „Република“ за всички МПС.

Ограничено е движението за тежкотоварни МПС по път II-73 Карнобат - Шумен през проход "Ришки" поради силни снегонавявания и обилен снеговалеж.

Ограничава се движението на тежкотоварни МПС над 12 т в цяла област Ямбол.

Ограничава се движението на тежкотоварни МПС над 12 т в цяла област Шумен.

Силен до умерен вятър духа в областите: Бургас, Варна, Велико Търново, Видин,Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч,Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, Ямбол,

Дъжд вали в района на гр. Видин, гр. Царево /обл. Бургас/.

За изминалото денонощие дежурните екипи на районните служби „ПБЗН“ в област Търговище са реагирали на множество сигнали, свързани с необходимост от оказване на съдействие за преодоляване на последици от влошената метеорологична обстановка и силния вятър.  

Служители на РСПБЗН-Търговище са се отзовали на сигнали за паднали дървета, затрудняващи движението на МПС: на пътя Търговище-Попово край с. Голямо Ново; на пътно платно в селата Стража и Овчарово; на пътя между селата Васил Левски и Ловец/три паднали дървета/, както и в двор на къща на ул. „Братя Миладинови“ в гр. Търговище.

Техни колеги от РСПБЗН-Попово са се отзовали на сигнали за паднали и пречещи на движението на МПС дървета на пътното платно на ул. „П. Мартинов“ в гр. Попово, на пътя Попово-Разград, и на пътя между селата Водица и Цар Асен, и са ги отстранили своевременно. Служители на РСПБЗН-Омуртаг са отстранили пречещи на движението на МПС паднали дървета на общински път в гр. Омуртаг – на разклона за с. Змейно, а техни колеги от РСПБЗН-Антоново  са се отзовали на сигнал за паднало дърво на първокласен път I-4/София-Варна/ в района на с. Моравица. 

На територията на цялата Ловечка област е ограничено движението на МПС над 12 т.

Троянски проход и път Шипково –Рибарица са затворени за движение, както и с. Врабево-с. Казачево, с. Петревене-с. Беленци, с. Златна Панега-с. Батулци, гр. Ябланица-с. Ореш, с. Деветаки-с. Брестово.

Блокирани и аварирали МПС  няма, няма и  пострадали и нуждаещи се от евакуация  граждани.

Населени места с прекъснато електрозахранване:

Общ. Ловеч – с. Соколово, с. Сливек, с. Пресяка, с. Прелом, с. Александрово, с. Йоглав, с. Брестово.

Общ. Троян – с. Белиш, с. Балабанско, с. Шипково, с. Терзийско, с. Горно Трапе, с. Гумощник.

Общ. Тетевен – с. Черни Вит, с. Дивчовото, с. Васильово.

Общ. Луковит – с. Карлуково, с. Торос.

Общ. Ябланица – гр. Ябланица, с. Добревци.

Общ. Угърчин – гр. Угърчин, с. Лесидрен.

Общ. Летница – с. Горско сливово, с. Кърпачево, с. Крушуна.

Сняг вали в района на гр. Сливен, гр. Котел, гр Твърдица /обл. Сливен/, обл .Враца, гр. Антоново /обл. Търговище/, обл. Видин, обл. Монтана, обл. Кюстендил, обл. Перник, обл. Габрово, обл. София, обл. Добрич, с. Гюлешово, с. Черна Места /обл. Благоевград/, проход „Ришки“, проход „Айтоски“, проход „Приморски“, проход „Дюленски“, гр. Малко Търново /обл. Бургас/, обл. Велико Търново, обл. Ловеч, обл .Варна, обл. Ямбол,, обл. Шумен, обл. Плевен, обл. Пазарджик.

Остават в сила забраните по пътя между Гоце Делчев и Доспат за МПС над 12 тона и през местността Попови ливади.

Вчера в пожарните служби са постъпили почти 30 сигнала, свързани с метеорологичната обстановка. Основната част от тях са за паднали дървета, стълбове, отстраняване на опасни предмети и изтегляне на закъсали превозни средства. Най-много сигнали са постъпили в област Смолян. Съобщения, свързани със зимната обстановка, има и на територията на областите Кърджали, Хасково и Търговище.

В смолянската пожарна служба е получен сигнал за закъсал автобус, превозващ 36 деца и 10 възрастни, в района на кк Пампорово. Екип на районната служба е успял да евакуира и транспортира децата и техните придружители. По същото време пожарникарите от РДПБЗН-Смолян са предприели действия за изтегляне на други два автобуса и няколко леки превозни средства, закъсали в същия район.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK