117 заявления от бивши работнички на "Абонданца" за получаване на неизплатени заплати

Снимка: Infomreja.bg

Само за няколко дни са постъпили 117 заявления от бивши работнички на италианската фирма "Абонданца" в Дупница да получат заплатите си за различен период през 2016 год. по фонда за гарантирани вземания. Това съобщиха от районното управление "Социално осигуряване" в Кюстендил.

Това е единственият начин шивачките да получат възнагражденията си, след като работодателят им Луиджи Капироти отказа да им се издължи вече повече от година.

Към тази процедура ги насочи след неколкократни срещи с тях омбудсманът Мая Манолова. Някои от работничките имат да получават до 2 хиляди лева, общата неиздължена сума възлиза на около 250 хил. лева, казаха трудови инспектори.

Вероятно броят на подадените в РУСО заявления ще се увеличи още. 

Издължаването на дупнишките работнички,  шили за "Абонданца", ще стане безпроблемно.  По ведомостите се проверява коя колко има да взима.

Някои от тях обаче  имат да получават и от друга италианска фирма заплати - "A.M. shoеs" , с която доста наивно сключили договор, след като напуснали "Абонданца". 

Те обаче ще чакат за след април тази година, когато се очаква "A.M. shoеs" да бъде обявена в процедура по несъстоятелност. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK