Близнаци и съотборници – запознайте се с българските братя Братоеви

снимка: CEV.lu

Българският национален отбор по волейбол до момента се представя отлично на Европейските игри в Баку. Нашите момчета записаха 4 победи и една загуба в петте си мача от Група В на турнира. Така с 11 точки „лъвовете“ заеха третото място в крайното класиране, а тегленият днес жребий в азербайджанската столица изпрати „трикольорите“ на 1/4-финал срещу третия от Група А Турция (повече за 1/4-финалните двойки прочети тук).

Неизменна част от стартовата шестица на Николай Желязков в първата фаза на турнира бяха двамата близнаци Георги и Валентин Братоеви. Добрите им изяви с националната фланелка до тук пък дадоха повод на сайта на Европейската конфедерация по волейбол (CEV.lu) да напише интересен материал със заглавие „Близнаци и съотборници – запознайте се с българските братя Братоеви“ (виж тук). Ето и пълен превод на публикацията за двамата наши състезатели:

Трудно е да ги разпознаеш, ако не са с различни номера на фланелките си. Валентин и Георги Братоеви са еднояйчни близнаци, които са част от успешния български отбор на Европейските игри в Баку. Георги Братоев е с номер едно и играе на поста разпределител, докато Валентин носи номер десет и е посрещач.

Когато Георги подаде топката към Валентин на полето се усеща специална връзка. Въпреки това Георги твърдо заявява, че не фаворизира своя брат.

"Никога. Не. На игрището ние сме професионални волейболни играчи. Извън полето сме братя“, споделя Георги.

„Нормално е за съжаление да получавам по-малко топки от останалите посрещачи“, пък коментира Валентин в същото време.

Докато двамата стоят срещу теб по време на интервюто в Кристалната зала, изглеждат като две капки вода. В продължение на разговора, Валентин всъщност споделя, че Георги спокойно може да отговоря и от негово име, защото резултатът ще бъде един и същ.

 

снимка: CEV.lu
снимка: CEV.lu

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK