Близките на убитото дете в Сотиря обвиняват и медиците за смъртта му

Снимка: Нова тв

„Никой не й е оказал първа помощ", твърди майката на убитата Кристин

„Никой не й е оказал първа помощ. Дори, капка въздух никой не й е дал”. Това заяви пред NOVA майка на жестоко убитата в сливенското село Сотиря 7-годишна Кристин - Гергана Драгиева.

 „Не й пипнаха ръчичката, дори не й пипнаха гърлото. Не й пипнаха сърчицето, а тя дишаше и викаше: „Бабо, гушкай ме”. До последно бяхме сами в линейката и виках, но те дори не спряха линейката, някой да се качи до мен”, каза бабата Милка Георгиева. И показа снимка на внучката си: „Това е нашата внучка, това е нашето слънце, което няма да се върне”.

„Човекът, извършил убийството, не трябва да умира. Той трябва да се мъчи доживот”, категорична е майка на убитата Кристин.

NOVA потърси за коментар лекарите от Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен. От там отказаха коментар, тъй като вървяла проверка.

А докато тече проверката в Спешна помощ, на по-горните етажи в болницата, под засилена полицейска охрана е 21-годишният Мартин Трифонов. Повдигнатите са му три обвинения. Той ще отговаря за блудство, изнасилване и убийство в присъствието на служебен защитник – адвокат Димитър Димитров.

 "Изразява съжаление за стореното от него, осъзнава, което е извършил. Дава подробни обяснения. Много добре осъзнава, какво е извършил. Наясно е с всичко. Интелигентно момче е. Учил е до 11 клас и е наясно с всичко, което е сторил. Не е употребявал наркотици. Алкохол в умерени количества. В такива моменти, всеки си изгражда защитна теза", каза той пред NOVA.

При искане от прокуратурата на постоянен арест, защитата на Трифонов нямало да обжалва. Ако, обаче, Мартин Трифонов поиска съкратена процедура и признае вина, то той със сигурност няма да е в затвора доживот, а максимум 30 години.

Трифонов все още е в болницата в Сливен под охрана, след като беше прострелян при задържането. 

Днес в Сливен е обявен ден на траур в памет на убитото дете.

Предстои Окръжният съд в Сливен да разгледа мярката за неотклонение на Мартин.

Ако той не може да стане от болничното легло, магистратите са готови да отидат при него. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa