Близки на семейството убили Мирослава от Перник за пари

майката на Мирослава, снимка: dariknews.bg

Мирослава Николова е била отвлечена от близки на семейството за спечелване на пари и с цел убийство. Това съобщи директорът на ОДМВР-Перник комисар Валентин Димитров, цитиран от БТА.

Мирослава Николова изчезна на 7 ноември 2011 г. от Перник и беше обявена за издирване чрез Интерпол и чрез информационната система на Шенген.

По-рано днес МВР съобщи, че е открит трупът на Мирослава, а малко по-късно вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че за убийството й са задържани двама души. По-късно стана известно, че единият от тях се е самоубил.

Очакваше се полицията в Перник да даде пресконференция по случая, която беше отложена за по-късните часове на деня заради инцидента със самоубилия се.

Междувременно премиерът Бойко Борисов разкри още подробности по случая, като заяви пред журналисти, че убийството на момичето е организирано от близки на семейството.

Момичето било похитено от близкия семеен приятел Стойчо Стоев - Чочо и негов приятел на пътеката, по която обичайно се прибирало вкъщи след тренировка, обясни на специалната пресконференция комисар Димитров. Те натикали Мирослава в автомобил, след това я завели в помещение, обадили са се по телефона и се качили в планината, където същата вечер я убили само час, след като я похитили.

Трупът на момичето е бил намерен днес в 5 ч. сутринта в землището на пернишкото село Планиница, с помощта на куче от Планинската контролно-спасителна служба на град Дупница. Трупът е бил без дрехи, но няма данни за изнасилване. Претърсването е правено по самопризнанията на Стойчо Стоев.

Стойчо Стоев бил близък с Борислав Чолев - приятел на сестрата на Мирослава - Елеонора. Известно време Борислав нямал шофьорска книжка, затова го возел Стоев. Същевременно Борислав получил голямо наследство и Стоев и другият задържан още през май решили да похитят негов близък, за да го изнудват за пари.

Първоначално смятали това да бъде братът на Борислав - Йоан. Той обаче имал много непредвидим график на движение и затова го отхвърлили като обект. След това се спрели на сестрата на Елеонора - Мирослава. Похитителите смятали, че чрез нея Елеонора ще въздейства на приятеля си, за да даде пари за откуп.

Похитителите не са разполагали със средства, необходими за организиране на същинско отвличане, уточни комисар Димитров. Те са отвлекли жертвата с предварителната нагласа да я убият.

Вярно е, че близките са получили писмо от Мирослава, написано с нейния почерк, каза комисар Димитров. Тя разпознала гласа на единия от похитителите си, който я успокоявал, че всичко ще бъде наред.

Стоев е направил самопризнания, но при повторен оглед днес в жилището му, се е прострелял  смъртоносно. И Стоев, и другият задържан са криминално проявени, уточни комисар Димитров.

Разследване се извършва на девет адреса в търсене на годни веществени доказателства.

За последно Мирослава беше видяна на тренировка по таекуондо, след което си тръгнала, но не се прибрала. Една от версиите за изчезването й беше отвличане. Сестрата на момичето твърдеше, че имало телефонни обаждания със заплахи от похитителите й. Първоначално разпространената версия от полицията обаче беше, че момичето по-скоро било избягало от семейството си. От ГДБОП дори твърдяха, че Мирослава сама е напуснала България. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK