Близки на избягалите затворници са вкарали оръжието

Снимка: МВР

Двама мъже, осъдени за убийства, успяха да се избягат от Централния софийски затвор в 15:45 ч.

Двамата, въоръжени с нож и пистолет, са нападнали дежурния на втори пост. След заплахата стигнали до бариерата и стреляли срещу дежурния надзирател в кабинката. Свидетел на случилото се става чистачката на затвора, която тръгва след двамата бегълци.

По нейна информация двамата са били чакани в черна кола от тежко въоръжени други двама мъже.

Избягалите двама затворници са преодолели съпротивата на трима надзиратели, като са ги заплашили с нож и огнестрелно оръжие и са произвели три изстрела с пистолет, съобщи заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов.

Назначена е проверка и тепърва ще се разбере точно при какви обстоятелства е извършено бягството и чия е отговорността, добави той.

Оръжието, ползвано от затворниците, не е взето от охранителите, а е придобито по друг начин. 

Инцидентът е станал, когато на затворниците са давани вещи от техни близки. Сред вещите, които е трябвало да бъдат внесени в затвора, е имало и телевизор.

Владимир Пелов е автор на един от най-знаковите обири у нас. В края на август 2011 г. Пелов заедно със своя бивш съкилийник грабят 1 килограм злато от ателие в Ботевград. Стрелят по охранители и полицаи и отвличат цяло семейство с автомобил. Месеци преди това Пелов успя да излъже системата, да стане студент, а след това да излезе предсрочно от затвора.

Тогава даде интервю за bTV. „Ако кажа, че съжалявам и се разкайвам, ще е лицемерно, но не бих казал на някой друг да тръгне по този път. И синът ми да не тръгва. И точно затова му давам пример”, каза тогава той.

След дълго издирване Пелов е задържан за грабежа и оставен под домашен арест.

През 2016 г. обаче получи ново обвинение – за убийството на братята Цветан и Марко Петрови в Ботевград. „Аз съм най-удобният – това е причината, да се търси някаква черна овца там в региона, нищо че е под домашен арест, нищо че няма къде да ходи, той е”, коментира тогава Пелов./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK