Близки и приятели се сбогуваха с актьора Иван Ласкин

Снимка: Нова тв

Близки и приятели се сбогуваха с актьора Иван Ласкин. Той почина на 48-годишна възраст, след като прекара последните 10 дни в реанимацията на ВМА с тежка чернодробна недостатъчност и нужда от трансплантация.

Още един символ на поколения българи си отиде. Човек, който не влизаше в рамки, но беше честен, добър, никому лошо не е сторил, готов беше да раздели залък с приятели. Той не направи никакъв компромис и до последния си ден, човек със страхотно чувство за хумор, с много ирония, човек, който винаги казваше това, което мисли. Така описаха Иван Ласкин част от хората, които дойдоха на поклонението пред обичания български актьор в храма „Св. Седмочисленици”.

"Такъв беше честен, прям - ние това често наричаме скандално. Не, много боли истината и повече ще ни липсват хора, които казваха истината. На мен лично той ще ми липсва. Имах нужда от такъв човек. С него ще си отиде парченце от истината на тая държава. Човек, който не влизаше в рамки, но беше честен, добър, никому лошо не е сторил, готов беше да раздели залък с приятели“, каза бившият министър на културата Вежди Рашидов.

"Човек, който много обичаше България и смятам, че и България много го е обичала. Просто защото той остана от малкото хора и изгоря, разбира се, в тази битка по един или друг начин, верен на характера си. Той не направи никакъв компромис и до последния си ден беше човек със страхотно чувство за хумор, с много ирония, човек, който винаги казваше това, което мисли и в крайна сметка годините на трудната демокрация по един или друг начин си отмъстиха заради неговата честност и прямост", каза Ути Бъчваров.

„Много е тъжно, още един символ на поколения българи си отиде. Много умно момче беше, много талантлив“, каза министърът на културата Боил Банов. Той посочи, че се е виждало още от ученик, че има изключителни таланти.

Ласкин, един от най-харизматичните, обичани и талантливи български актьори, си отиде на 48-годишна възраст на 6. януари, след престой в тежко състояние във ВМА. Иван Ласкин остави сериозни следи, както в киното, така и в театъра. През 1986 г. детският сериал „Васко да Гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Незабравими остават ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”. Играел е на сцените на Народен театър "Иван Вазов", Театър Българска Армия, Малък Градски Театър "Зад канала" и много други./Нова тв

 

КОМЕНТАРИ

Кандилото19:00 - 08.01.2019
Дано са му сложили малко ракийка, ако се надигне да си сръбне...
Градус18:48 - 08.01.2019
Джибрите не прощават!!!
Код за сигурност, въведете кода 8as
loading...