Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ посрещна медалистите от европейските игри в Минск

Снимка: ЮЗУ

Ректорът на Югозападния университет „Неофит Рилски“, проф. д-р Борислав Юруков, посрещна днес в кабинета си медалистите от европейските игри в Минск – Мими Христова, Миглена Селишка и София Георгиева. Те бяха придружени от треньора им Петър Касабов.

Трите национални състезателки по борба, които са и студентки в специалност „Спорт“ (треньор по вид спорт – борба) в ЮЗУ „Неофит Рилски“, успяха да спечелят за България един сребърен и два бронзови медала.

„Гордеем се с вашите постижения. Хубаво е да обучаваш хора, които са постигнали върхове. Това радва всички ни, но е и голяма отговорност за хората, които ви обучават“, каза проф. Юруков.

Той поздрави медалистите и им пожела да продължават да работят все така усърдно и да покоряват още по-големи върхове в спорта. Проф. Юруков подчерта, че университетът винаги ще стои зад тях и ще ги подкрепя.

Ректорът поздрави и треньора Петър Касабов за постигнатите успехи на републикански, световни и европейски състезания.

Трите спечелени медала на игрите в Минск, които приключиха преди дни, са поредното постижение за националните ни състезателки по борба.

Мими Христова е носителка на сребърен медал в категория до 57 кг на европейските игри в Минск. Тя спечели сребърен медал от европейското първенство по борба в Русия през 2018 г. Участвала е в олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Носителка е на два бронзови и един сребърен медал от европейски първенства. Христова е европейска шампионка за девойки през 2012 г. в Загреб.

Миглена Селишка спечели бронзов медал  в категорията до 50 кг на европейските игри в Минск. Носителка е на сребърен медал от европейското първенство по борба, което се проведе тази година в Букурещ. Миглена завоюва третото място на европейското първенство по борба за състезатели до 23 години в Нови Сад. Тя е трикратна европейска шампионка по борба за девойки, многократна републиканска шампионка, вицесветовна шампионка и носителка на два сребърни медала от световното първенство по борба за девойки.

София Георгиева  се класира трета в категория до 68 кг на европейските игри в Минск. През 2018 г. тя постига най-големия си успех като става вицешампионка на европейското първенство по свободна борба за състезатели до 23 г. в Истанбул. София е многократна републиканска шампионка по борба.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK