Изключително добра, направо блестяща организация на състезанието в Банско установи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който присъства на двата старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при мъжете.

В Банско е въведена балонна система за всички състезатели, журналисти и гости, за да бъдат спазени всички противоепидемични мерки.

Министър Кралев е изключително горд с направената организация, защото условията за такива състезания по време на пандемия не са леки. Припомняме, че именно Банско пред пролетта на миналата година бе първият град, обграден с КПП-та, за да се спази карантина срещу разпространението на коронавируса.

Ненад Лалович, който е член на Изпълкома на Международния олимпийски комитет, също е дал положителни отзиви.

Представителят на Международната федерация по ски каза, че това е най-добре организираната световна купа през този сезон.

"Състезателите са доволни, което е най-важното", заяви спортният министър.

Победител стана хърватинът Филип Зубчич, който даде общо време 2:20.62 мин. След него се нареди Матийо Фавр (Франция) с изоставане от 0.40 сек. Третата позиция зае Щефан Бренщайнер (Австрия) с пасив от 0.93 сек. Министър Кралев поздрави призьорите в първия гигантски слалом.

Българският представител Алберт Попов не успя да се класира за втория манш, като даде 48-о време. /news.bg/