Блестяща актьорска игра и песни на Висоцки в новата премиера на "Благоевградски младежки театър“

Новата премиера на „Благоевградски младежки театър“ заслужено напълни две поредни вечери голямата зала на читалище „Никола Вапцаров“ с ценители на театралното изкуство. Блестяща актьорска игра демонстрира трупата на мениджъра и режисьор Бранимир Митов-Брано в спектакъла „Лотарията на живота“, в който се преплитат пет емблематични разказа на Чехов - „Печелившия билет“, „Унтерофицер Пришибеев“, „Злосторник“, „Хирургия“ и „Конска фамилия“.

Голямата изненада в спектакъла, за която преди дни Брано загатна на пресконференция, а на премиерата определено трогна зрителите, бе музиката на живо, изпълнена от създадената наскоро благоевградска младежка група „Шоу бенд“. Песните на Висоцки внесоха допълнителен чар на сцената и направиха историите на Чехов още по-истински.

И в новото премиерно заглавие режисьорът Бранимир Митов-Брано заложи на талантливите студенти от Югозападния университет – Красимир Леферов, Мартин Бонев, Йордан Крушков и Пролет Трифонова, които дадоха всичко от себе си на голямата сцена.

Заместник-кметът на Благоевград арх. Георги Скрижовски, директорът на Драматичния театър Николай Кимчев, заместник-деканът на Факултета по изкуствата доц. Гергана Дянкова, основателят на Учебния студентски експериментален театър доц. Златко Павлов и още много почитатели на театъра се насладиха на новото представление на младите артисти от частния театър. Сред дошлите на премиерата повече от 200 души бе и кандидатът за кмет на Благоевград, издигнат от Коалиция „ЕКИП“, и приятел на Брано – Владимир Елезов, придружен от съпругата си Даниела.

„Това е най-добрият спектакъл, който сме правили досега и ако преди година появата на нашия театър бе смел експеримент, то сега можем спокойно да кажем, че в Благоевград има младежки театър“, заяви след премиерата Брано.  

Хореографията е на Лидия Томова, а художник е Весела Коцева.

Премиерата в Благоевград се игра в два дни – на 7 и 8 септември в голямата зала на читалище „Никола Вапцаров“. След областния център спектакълът „Лотарията на живота“ ще бъде представен на национални и международни фестивали, както и на сцени в региона. 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

КОМЕНТАРИ

:)18:58 - 14.09.2011
Кога е роден този театър?
Z chicago06:28 - 11.09.2011
браво брано не знаех, че си станал режисьор, поздравления
!!14:39 - 10.09.2011
Защо на такава хубава статия пак някой "гражданин" трябва да се изкаже не на място и неподготвен(и отново плюейки)?! Иначе за театъра Поздравления!!!
Избирател00:42 - 10.09.2011
Следващият кмет да ги позлати тези хора, инак ще загуби!

FACEBOOK