Блестящ концерт-спектакъл на неврокопския ансамбъл в памет на незабравимия творец Запрю Икономов

Стотици жители на Гоце Делчев изпълниха снощи голямата на зала на Дома на културата в града, за да почетат паметта на незабравимия творец Запрю Икономов - основател на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци "Гоце Делчев", който бе и дълги години негов художествен ръководител.

Концертът-спектакълът бе организиран от Община Гоце Делчев, Народно читалище „Просвета – 1865“ и Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци. 

Дългогодишният главен художествен ръководител на първия самодеен ансамбъл в България почина преди година на 85-годишна възраст. 

През 1999 година той бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Гоце Делчев“ за големия му принос в съхраняване и популяризиране на фолклора в Неврокопския край.

В памет на Запрю Икономов местните самодейци изпяха най-хубавите му песни, а танцьорите играха и пяха заедно с публиката, водени от мотото на прекрасния концерт-спектакъл "Завинаги един от нас".

Специални гости на възпоменателния концерт бяха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и неговите заместници Валери Сарандев и Саид Иброш. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK