Благотворителен спектакъл в подкрепа на Мария от Кюстендил организира Катедра "Хореография"

ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТТА И БЛАГОДАРНОСТТА

„Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите”

Катедра "Хореография" при Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград организира благотворителен танцов ревю-спектакъл за набиране на средства за подпомагане лечението на Мария Стоименова, за което са необходими 35 000 €. До момента са събрани 25 000 лева.

Спектакълът ще се играе на 5 декември 2013 г. (четвъртък) от 18.00 часа в Общински драматичен театър – Кюстендил. Вход 3 лева (и според възможностите за благотворителност на граждани и фирми) - на място в театъра.

Средства могат да бъдат дарени по банков път:

Алианц Банк България АД, БЦ “Кюстендил”

BIC: BUINBGSF, IBAN: BG33BUIN95611000263721,

както и чрез PayPal акаунт:

PayPal:  [email protected]

Танцовият ревю-спектакъл под надслов "ГЛАСОВЕТЕ НА СВЕТА" в изпълнение на студентите от специалностите „Хореография“ и „Промишлени изкуства и мода“ е по хореография и режисура на проф. д. изк. Анелия Янева, костюми и модни облекла под ръководството на доц. Мария Блажева, както и самостоятелна модна колекция на Стефани Каракашева.

Благотворителното представление е част от инициативите за набиране на средства, необходими за лечението на Мария. В момента е в ход дарителска кампания на верига магазини „МАНИЯ”, която се провежда на територията на цялата страна (40 магазина в различни градове на България). Кампанията ще продължи до 15 януари 2014 г.

Само преди две седмици беше проведена и последната инициатива за набиране на средства – по време на гостуването на общински драматичен театър Перник с постановката – „Престъпления на сърцето”

Във връзка с всички тези събития семейството на Мария изказва своята дълбока благодарност на всички ангажирани по случая хора и фирми.

Съпругът на Мария сподели:

„Нашето семейство БЛАГОДАРИ на хората от гр. Кюстендил! За пореден път, всички те ни подкрепиха в борбата ни за набиране на средства за лечението на съпругата ми Мария! ПОДКРЕПА, която се равнява на 5-месечните усилия на една друга институция. ПОДКРЕПА, по-голяма от тази, която едно момиченце зад Океана получава от българската общност там, ПОДКРЕПА, която е по-голяма от тази, получавана при други инициативи в големите градове на тази България! ПОДКРЕПА, КОЯТО ЗНАЧИ СТРАШНО МНОГО ЗА НАС! БЛАГОДАРИМ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ!

Името на постановката – „Престъпления на сърцето” може да бъде допълнено и с „душата”, но този път НЕ и за хората в гр. Кюстендил! И докато географското понятие България се тресе от разруха във всяка една сфера, докато едните плащат на другите за протести и контрапротести, докато едни прецакват други, докато хората се настройват един срещу друг и умело се използва това противопоставяне, ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ ХОРАТА ИМАТ НУЖДА ОТ СРЕДСТВА (иначе хвърляни на вятъра), ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ЖИВЕЯТ!!! ТЕЗИ ХОРА ПРАВЯТ И НЕВЪЗМОЖНОТО, ЗА ДА ОЦЕЛЕЯТ!

Престъпленията на сърцето и душата са навсякъде – в това да изпратиш десетки SMS-и за някой VIP или обикновен простак (независимо от формата на предаването), в това да наддаваш в търг със стъпка понякога от хиляди лева (които си си задал сам?) за обеци или очила, буркан с лютеница или бомбе, диамантено колие или арабски шал (независимо на кого са те), в това да поискаш хонорар от хиляди лева, когато се говори за благотворителност (може би тази дума липсва в речника на някои „звезди”), в това да участваш в благотворителност за сграда, а не за жив (все още) човек, в това да дадеш съвет на някой при кого да отиде за помощ, при условие, че ти познаваш последния най-добре, в това да демонстрираш, че познаваш хора с възможности и в същото време да не потърсиш тяхното съдействие, в това да делиш (без да имаш грам представа от медицина) хората на обречени и такива с късмет, в това че е все по-трудно човек да умре без лекарска намеса, в това да се осигуряваш и пак да те карат да плащаш и надплащаш, в това да си дал „някаква си” Хипократова клетва и едновременно с това да си търговец на животи (едноличен или в ИЗБРАН ЕКИП), в това да се вземаш за наместник на земята на онзи отгоре с голямата бяла брада (не Дядо Мраз или Санта Клауз), но за разлика от него все да не ти стига и още, и още, и още ... в това в Родината ти да те почетат 6000 души, а в чужбина – 60 000 и да обясняваш колко силно е посланието на „песничката” You will never walk alone!

В ТОВА, СЪРЦЕТО ТИ ДА НЕ ТРЕПВА ОТ ВСИЧКО ТОВА!!!

БЛАГОДАРИМ, ЧЕ ВАШИТЕ СЪРЦА И ДУШИ ТРЕПНАХА!

Организирането на всяка инициатива е трудно, но ние не се отказваме. Винаги търсим следващата надежда и някак си я намираме. Така, както същата тази поредна НАДЕЖДА ни насочи към Турция. По пътя до тук срещнахме хора всякакви, но срещнахме и ЧОВЕЦИ! Разговаряхме и с величия и с обикновени хора. И докато първите ни даваха съвети какво да опитаме, посочваха огромни хонорари за участие (в БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА!) и че кризата е страшна (навярно само за тях), то вторите се отзоваваха и помагаха както могат. Може би забравяме думите на едно момче от Ливърпул, че животът е всичко това, което ти се случва, докато си зает да правиш планове за него и колелото на съдбата, макар и бавно се върти, върти … Не искам да изреждам всички добри хора и няма място за всичко това. Когато започнахме инициативата „Да помогнем на Мария” благодарих поименно на част от тях и на останалите 1231 членове на групата. После на 1770, на 1991, а днес трябва да благодаря на 2015 членове на групата! Група, по-голяма от много други, и то със съвсем различни цели. И БЛАГОДАРЯ!!! Получихме страшно много морална подкрепа, получихме и финансова такава. БЛАГОДАРЯ! Разбрахме, че не сме сами, а това значи страшно много в днешния забързан свят. Продължаваме напред и все повече разбираме, че когато веднъж избереш НАДЕЖДАТА всичко е възможно! Тази надежда не е дар от бог – тя е дар, който можем да даваме един на друг! Надявам се, че всеки, който чете това е имал един наистина хубав ден и ако не, то трябва да знаем, че всяка отминаваща минута дава възможността и надеждата да променим това!

БЛАГОДАРИМ на всеки от вас, който по един или друг начин се ангажира с тази инициатива! Изказвайки своята благодарност на проведения през лятото концерт на стадион „Осогово” заявих, че в гр. Кюстендил има още няколко семейства, които водят борба за осигуряването на непосилни за тях финансови средства, необходими за лечението на техни близки – за Алекс Лазаров, за Александър Ангелов, за Мишо Банков.

Вероятно е възможна и би имала невероятен успех една благотворителна инициатива на бизнес и политическия елит на гр. Кюстендил. Дали наистина степента на материално имане е нещото, което е определящото, което стои в основата на решението – да дарим или не. Добротата извира от човешката душа. Безразличието и жестокостта също. Истинската човечност е присъща само на хора с големи сърца, които правят добро, защото така диктува сърцето им.  А и периода е иключително подходящ – та нали по Коледа стават чудеса! Когато говорим за благотворителност общото е едно – добро се прави със сърце и душа и носи удовлетворение и радост.  Вярвам, че хората, които ще посетят спектакъла са хора с добри сърца и ще помогнат!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK