3:1 за Септември (Симитли) срещу Беласица в югозападно дерби

Снимка: Община Симитли

Септември (Симитли) и Беласица(Петрич) изиграха истинско дерби на стадион „Септември“ в Симитли, като домакините спечелиха с 3:1. Срещата започна силно за симитличани, като в по голямата, част от първото полувреме превес имаха футболистите на Спас Стоименов.

Пропуски не липсваха, както и доста грешки. За късмет на отбора на Септември, след асистенция на Ивайло Иванов, Евгени Тунтев пое и след отлично отиграване на топката отбеляза за 1:0 в 30-та минута. След гола симитличани си позволиха много груби грешки и след една от тях, в 45-та минута, Беласица изравни резултата.

Втората част започна напрегнато с желание за победа и от двата отбора. Футболистите на Стоименов,търсеха втори гол на всяка цена, а играта бе съсредоточена в частта на гостите. След отсъдена дузпа за Септември, Борислав Хазуров, бе точен от 11-те метра и покачи резултата за 2:1.

Накъсването на играта от страна на гостите, наложи и 4-минутно продължение, в което Йоан Петров се възползва и отбеляза невероятно красив гол и донесе победата на отбора си с 3:1.

„Получи се истинско дерби, много груба грешка в 45-та минута позволихме на Беласица да се върнат в мача и да си помислят, че могат да променят мача. Като цяло можехме да играем много по-добре, но резултатът е добър и мисля, че ние бяхме много по-добрия отбор и по- можещия. Накъсването на играта, което правеше противника не помогна да задържат равен. Доволен съм от отбора си и точките, които взехме днес“- коментира старши-треньорът на Септември.

Стартов състав Септември (Симитли): Илиян Узунов, Ивайло Иванов, Асен Топузов, Евгени Тунтев, Тихомир Костурков(Веско Весков), Васил Божинов, Илиян Христов(Методи Илиев),Йоан Петров, Анатоли Лулейски(Кирил Домозетски), Ибрахим Алим, Борислав Хазуров

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK