Съветниците от БСП предлагат директора на кюстендилската болница за почетен гражданин

Снимка: Infomreja.bg

Предложението е входирано до кмета на Кюстендил

Общинските съветници от БСП – Кюстендил, предлагат директорът на МБАЛ „д-р Никола Василиев“ д-р Александър Стефанов Величков, да бъде обявен за почетен гражданин на Кюстендил. Предложението на местните парламентаристи вече е входирано до кмета Петър Паунов. В мотивите си те посочват, че д-р Величков в продължение на почти година със своята всеотдайност, давайки пример пред колегите си и обществото, преглежда ежедневно десетки пациенти в „Спешно отделение“.

Същият този ЧОВЕК всеки ден извършва визитации в COVID отделението, като назначава и променя леченията на всеки пациент съобразно състоянието му. „Доктор Величков не допусна в Кюстендил и региона да се случат нещата, които видяхме на други места и градове, където хора си „заминаха“ на праговете на лечебни заведения или в линейки, които ги транспортираха от една в друга болница без възможност да получат болнично лечение и без възможност да бъдат приети за лечение.

Ето защо и с оглед горното се обръщаме към Вас, че е редно за почетен гражданин на гр. Кюстендил да бъдат предложени и одобрени от общински съвет – Кюстендил, доц.  д-р Петър Йорданов Атанасов, началник на COVID отделението в болница „Пирогов“, и д-р Александър Стефанов Величков, като лица дали и продължаващи да дават на нашия град със своята експертиза, всеотдайност, загриженост и компетентност към здравето на хората“, посочват още групата общински съветници от БСП - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK