Благотворителен коледен базар подредиха в Трето ОУ "Проф. Марин Дринов" - Кюстендил

Снимки: Трето ОУ "Проф. Марин Дринов" - Кюстендил

Средствата ще бъдат дарени на болни деца

Повече от 16 г. в едно от най-големите училища в Кюстендилска област - Трето ОУ "Проф. Марин Дринов" - Кюстендил, с директор Таня Танева, по традиция се провеждат благотворителни базари с цел подпомагане лечението на болни деца.

Организацията в училището предоставена изцяло на самите ученици, които подреждат щандовете с различни лакомств  и след тяхното реализиране събират средствата в обща кутия.

И тази година те направиха коледен базар, като решиха с част от събраните средства да подпомогнат лечението на Теди Велинов, а с останалите - да дарят на кампанията "Българската Коледа".

Децата с голям ентусиазъм и с Дриновски искри в очите влизаха в ролята на продавачи и купувачи. До момента събраните от тях средства са на стойност 2089,08 лв. В помощ на децата се оказват преподавателите, както и родителското настоятелство, в което влизат: Сашка Миланова, Росен Борисов, Ангел Ангелов и председател Радослав Венциславов.

След изчерпването на лакомствата в коледния базар децата от първи до осми клас получиха подаръци и изнесоха коледен концерт, който затвърдяваше традициите за този най-български празник.

Публиката се наслади на народни песни, сценки с коледари и коледни звезди, изнесени изцяло отново от децата.

"За да се гордеем утре с тях, всяка година изнасяме благотворителни коледни базари и  концерти, за да ги възпитаме в дух на взаимопомощ и състрадание към страдащите", споделиха г-жа Тренчева и г-н Дъбовски.

Физкултурният салон едва побираше гости и родители, които бяха поканени на тържеството. След концерта бяха раздадени награди на изявени ученици в различни мероприятия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK