Благой Македнжиев: Обадиха ми се от Пирин и прецених, че е по-добре да си тръгна от Берое

Източник: ОФК "Пирин"

Дни преди мача Берое - Пирин бившият вратар на заралии и настоящ на орлетата Благой Македнжиев обясни как се е озовал отново в благоевградския клуб.
Макенджиев още не разбира защо беше зачеркнат в Берое.

„Не знам каква беше точната причина да си тръгна от Берое. Имаше някаква напрежение във феновете. Може би заради слабите резултати, но не смятам, че аз съм основна причина. Взеха чуждестранен вратар, на когото разчитаха повече. Обадиха ми се от Пирин и прецених, че е по-добре да си тръгна от Берое. Не съжалявам, че направих тоя ход. Мисля, че се представяме доста добре през втория полусезон”.

Макенджиев иска да вижда в Пирин само млади момчета от школата с минимално участие на чужденци. Той смята, че Пирин и Славия са идеалните отбори в елита за развитие на млади таланти.

„В Пирин винаги е имало малко чужденци – един или двама максимум. Надявам се и догодина, и след това да идват само млади играчи отдолу, само македонци да има в този отбор. Ако отборът даде повече изява на тези футболист, мисля, че те сами няма да искат да си тръгват. Като са млади Пирин, Славия са перфектни отбори за тяхното развитие, за начален стадий”, коментира Макенджиев в Студио „Дерби”.

Стражът смята, че Милен Радуканов е променил основно манталитета, дисциплината и агресията на „орлетата”.„Радуканов промени може би манталитета, дисциплината и агресията. Пирин винаги се е славел с пиринския дух и отборна игра. Не сме най-техничният или най-бързият отбор, но играем отборно”.

И пожела на всеки клуб да има играч като Иван Цветков. „Пожелавам на всеки отбор да има такъв футболист като Иван Цветков. Той показва въпреки годините си, че е изключителна класа и младите само трябва да се учат от него. Надявам се да попиват повече и повече, за да може да се развиват”.

Новият формат на плейофите в Първа лига засега носи смесени чувства у вратаря. „Не мога да преценя за формата. Може би тия групи са малко излишно, но времето ще покаже. Надявам се българският футбол да върви нагоре”.

Той похвали колегите си от националния отбор и селекционера Петър Хубчев. „Доста добра победа с доста добра игра срещу Холандия. Не мога да се сетя някое положение за Холандия. Мисля, че треньорите доста са повлияли и момчетата играят с друга мотивация. Хубчев е мълчалив пред медиите, пред отбора не е толкова мълчалив. Изключително много държи на дисциплината. Ако се задържи повече, може би ще има и повече успехи”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK