Благоевградските социалисти почетоха 135 години от рождението на Георги Димитров

Снимки: БСП-Благоевград

Среща разговор по случай 135 години от рождението на Георги Димитров организираха в Регионалния исторически музей в Благоевград днес Областният съвет на БСП, Общинският съвет на партията и местната организация на Българския антифашистки съюз. 

„Не е ли парадоксално, че в европейските класации за личности на ХХ век името на Димитров е на челно място, а в родината му то не се и споменава. Не е ли парадоксално и срамно, че в много европейски и латиноамерикански страни бюстове и паметници на Димитров стоят непокътнати, а в България бяха поругани и разрушени", запита риторично в словото си председателят на местната структура на БАС - Костадин Сандев.

От своя страна местният лидер на столетницата Любен Милев напомни за живота и делото на родения преди 135 години деец на световното антифашистко движение. 

Георги Димитров е всеобщо признат политически лидер от световен мащаб и се радва на признанието на изтъкнати представители на световната антифашистка общност. Най-високи оценки му дават личности като Морис Торез, Палмиро Топнати, Алберт Айнщайн и много други. 

Със своя изключителен артистизъм Николай Кимчев зарадва публиката с някои от мислите на Георги Димитров. За финал организаторите бяха подготвили прожекция на документални кадри, любезно предоставени от БНТ. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK