Благоевградските социалисти отбелязаха 9-и септември

Снимки: БСП-Благоевград

Общинският съвет на БСП в Благоевград отбеляза 72-та годишнина от 9-и септември 1944 година - Деня на победата над фашизма.

Начело с председателя на Общинския и Областен съвет на БСП-Благоевград – Николай Бошкилов, социалистите почетоха празника с шествие, което започна от паметника на Димитър Благоев-Дядото.

Десетки социалисти се включиха с тържественото шествие към Братската могила, където празникът бе почетен с богата музикална програма. 

Талантливи младежи  от Музикално студио за поп и джаз музика - Благоевград с ръководител Магдалена Николова посрещнаха социалистите на Братската могила с традиционни български песни, които успяха да разчувстват присъстващите. 

Веселин Христов, един от най-младите членове на Изпълнителното бюро на БСП Благоевград, отправи поздравително слово по случай празника, в което сподели, че 9 септември е една паметна дата в историята на България. Дата, която е обичана от едни и недолюбвана от други.

На 9 септември борците срещу хитлерофашизма, радетелите за равенство и справедливост на българското общество идват на власт. Милиони българи вкусват победата и поставят ново начало за България. Онова, за което са се борили години наред, правят неимоверни лични жертви се случва. За тях това е една успешна революция.

Революция, откупена с кръвта на хиляди родолюбиви и честни българи. Христов призова присъстващите да помнят тази дата и да предават на идващите поколения. Той отбеляза, че България сега все повече се нуждае от единството на народа, от силно гражданско общество. 

Тържествената програма бе закрита от великия Димитър Чалъков с песента „Благоевград". 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK